Мебели за баня – какво да изберем ?


|

Ремонтът на банята е колкото ентусиазираща, толкова и трудоемка задача. При планиране на цялостен или частичен такъв е добре да обърнем внимание на всеки детайл, за максимално добри резултати и дългосрочен комфорт в мокрото помещение. В тази статия ще се спрем на един от завършващите елементи в банята, а именно – мебелите за баня.
Разнообразието при тях е голямо както от към размери, така и от към форми, цветове и различни комбинации.
Много важно е когато избираме мебели за баня да съобразим прострaнството с което разполагаме. Ако то е малко и ограничено е добре да подберем най-необходимите и минималистични шкафове. Поставянето на големи мебели ще смали още повече обема на банята и вместо да е добре подредена, тя ще изглежда претрупана. Това важи не само за широчината и дълбочината на мебелите за баня, но и за тяхната височина. Ако се радваме на голяма площ ,то тогава можем да развихрим въображението си и да превърнем банята в оазис на релакса, като не забравяме че тя трябва да изглежда просторна, защото луксът не е в изобилието от предмети, а в комфорта и свободата. За максимално улеснение при избора на мебели за баня производителите предлагат готови модели и комбинации и индивидуални проекти за по-нестандартна визия и разчупени форми. Шкафовете могат да бъдат отворени – за съхранение на най -  необходимите неща и затворени – за прибиране на обемни вещи и принадлежности. В банята можем да заложим на стоящи и на окачени мебели. По принцип окачените са много добра идея, ако искаме да спестим пространство, защото заемат горната част на стените, която така или иначе не се използва. Така остава повече свободно място за движение.
Материалът от който са изработени мебелите за баня е от изключителна важност, когато избираме. Той трябва да бъде съобразен с мястото на поставянето им в мокрото помещение. Тук влияние оказва дали мебелите ще имат пряк контакт с водните пръски или ще бъдат поставени далече от душовото пространство. Изработват се предимно от PVC и MDF. Предимства на PVC материалът е устойчивостта му при високо ниво на влага, устойчив е на износване и при него е много богато разнообразие от цветове.  Предимства на MDF материалът са  добрата плътност, устойчивост на износване и деформация, както и по разнообразни мебели за баня от към дизайн. Поради голямата влажност в банята освен материала на изработка на мебелите от значение за тяхното максимално запазване е и самата повърхност. Те могат да бъдат фолирани или ламинирани за допълнителна здравина. Фолиото е устойчиво на влага и освен това идва в разнообразие от цветови вариации, така че можем лесно да „приобщим“ всеки шкаф, етажерка или друга мебел към общата цветова схема на банята. От своя страна, на лакираните мебели им се носи славата на продукт с най-голяма здравина. Освен това използването на лак, подобно на фолиото, дава голяма свобода на производителя при избора на цветове и интензивност на блясъка - гланц, мат или полумат. Когато сме направили вече избора какви точно ще са мебелите за баня е добре да обърнем внимание и на механизмите на самите шкафове. Всички врати трябва да се отварят и затварят плътно и плавно без затруднения, така мебелите ще се запазят и ще се избегне излишният шум при всяко ползване.
В статията наблегнахме на някой по значителни критерии с помощта на който да улесним избора си при закупуването на мебели за баня. Каквото и да изберем най-важно е да следваме собствен индивидуален стил, който да ни донесе качествено обзавеждане, практично и комфортно решение, с което да се чувстваме удобно във времето прекарано в банята.  Мебелите за баня придават не само завършеност на цялостната визия на банята, но осигуряват практичност и висока степен на хигиена.
Ако е време за обновяване или ремонт на Вашата баня, то в Баня Стил ще откриете огромно разнообразие от мебели с различни размери, цветове и дизайни, с които да създадете перфектният интериор в мокрото помещение.
 

Популярни тагове

{news_tags}