Мебели за баня – перфектния завършек на модерната баня


|

Когато говорим за обзавеждане на банята, всеки от нас се стреми да я направи максимално по-комфортна, практична и красива. За тази цел, когато реновираме мокрото си помещение ние се стараем всички елементи да се съчетават добре помежду си и внимаваме как разполагаме различните компоненти, така  че да спестим максимално пространство. За да създадем перфектната баня трябва да обърнем внимание дори на най-малкия детайл. Един от основните елементи играещи главна роля в интериора на мокрото помещение са мебелите. Те вече не са просто един шкаф, който служи за прибиране на различни тоалетни принадлежности, а един от главните акценти определящи цялостната визия на банята. В следващите редове ще Ви запознаем с основните материали, от които се изработвам съвременните мебели за баня и дизайните, които могат да предложат те.
Модерните мебели за баня се изработват от два основни материала, а именно PVC и MDF.
Изработените от PVC мебели за баня са влаго- и водоустойчиви.  Благодарение на гланцираното им покритие те могат да бъдат подлагани на директни водни пръски без опасност да се раздуят и деформират. PVC материалът е по-твърд и се обработва по-трудно, в следствие на което не могат да бъдат създавани модели с по-разчупен и нестандартен дизайн. За сметка на това се предлагат с най-различни орнаменти, които им придават търсената уникалност и стил.
MDF материалът от друга страна се обработва по-лесно и с него може да бъдат изработвани по-нетипични и уникални шкафове. Този материал е влагоустойчив и е много важно да го пазим от вода, защото много бързо може да се раздуе. Изработените от MDF мебели за баня се отличават със своите невероятни имитации на дървесина. Какво по-красиво от мебели разкриващи красотата на естествената дървесна повърхност, представяйки я в уникални и нестандартни за нея цветове.
Независимо от материала, от който са изработени мебелите, всеки от тях притежава свой собствен чар и обаяние, с което да привлече вниманието.
Голяма част от съвременните мебели за баня се изработват в класически бял цвят, за да могат да се вписват идеално във всеки тип баня. Ако пък идеята за бели мебели не Ви допада особено, то тогава може да изберете такива, които са с опция боядисване по RAL.
Освен цвета, друг важен фактор е самия дизайн на модела. Новите мебели за баня предлагат огромно разнообразие от горни и долни шкафове, както и колони, които се използват ако искате да имате още повече пространство, в което да прибирате тоалетните си принадлежности.
Горната част на мебелите може да е представена само от огледало, огледало с една или повече колони, шкаф с една или повече обикновени или огледални вратички. В горната част може да бъде разположена лампа или шкафовете да са с вградено LED осветление.
Долната  част може да е представена от конзолен шкаф или такъв с крачета . Шкафът може да е с една или повече вратички, които да са обикновени или стъклени. Повечето долни шкафове се предлагат в комплект с мивка, като по този начин спестявате допълнителни разходи за нейното закупуване.
Съвременните мебели за баня разкриват огромно разнообразие, което би задоволило всеки един вкус. Производителите на мебели за баня са се погрижили да има решение за всеки тип мокро помещене, независимо от неговите размери и визия. Ако сте на етап, в който търсите мебелите на Вашата бъдеща баня, то не се колебайте и посетете някой от магазините на Баня Стил. В тях ще откриете огромно разнообразите от различни модели, с които да създадете перфектната баня.

Популярни тагове

{news_tags}