Мебели за баня – преди и сега

  До преди 10 – 20 години мебелите за баня бяха един обикновен и необходим елемент към интериора на мокрото помещение, който е служил главно за складово пространство. С настъпването на новите модни тенденции и по-голямото внимание, което се обръща към интериора в дома, съвременните мебели за баня се превръщат в основен акцент, играещ важна роля не само в обособяването на пространството, но и за цялостната му визия. Преди обзавеждането на банята е било доста по-трудно, тъй като разнообразието от мебели е било изключително ограничено както като размери, така и като дизайни. Затова пък в наши дни можем да намерим толкова голямо разнообразие от модели, което дори може да затрудни избора ни, тъй като се объркваме какво да вземем.Модерните мебели за баня са пригодени както за малките, така и за големите бани. Ако преди години, обзавеждането на малката баня е било голямо предизвикателство, то днес това е детска игра. Независимо размера на мокрото помещение, правилно избраната мебел може да обвърже всички детайли от интериора и в същото време да Ви даде необходимото складово пространство, в което да прибирате тоалетните си принадлежности. Ако трябва да сравняваме мебелите преди и сега, може да кажем, че съвременните модели вече не се изработват толкова масивни. Новите мебели за баня разчитат повече на практичността и елегантната визия. Единственото нещо, което се пренася от старите към новите мебели за баня е тяхната класическа и ретро визия, за хората които се стремят към създаване на баня вдъхновена от времето на ренесанса. За разлика от старите, новите мебели за баня предлагат не само по-модерна визия, но комбинират в себе си многобройни нови функции и разчупени дизайни. Повечето съвременни мебели за баня се предлагат в комплект от горен и долен шкаф. В някои серии се добавя и колона, предназначена да даде допълнително свободно пространство за тоалетните Ви принадлежности. Една от най-осезаемите новости при горните шкафове е вграденото LED осветление. То често играе голяма роля при дизайна на самия шкаф и често се използва за основен акцент в това отношение. Новост при горните шкафове е и огледалната вратичка, с която може да се възползвате от предимството на шкафа и удобството на огледалото. При долните шкафове най-голямата иновация е конзолния тип шкафове. Конзолния шкаф е без крачета и се монтира към стената. Разбира се и те имат своите предимства и недостатъци. Предимството на този тип шкафове е това, че липсата на крачета правят пространството под него лесно и безпроблемно за почистване и поддръжка. От друга страна техния недостатък е монтажа на стената. Ако решите да правите разместване в банята, това би било проблем, защото ще трябва да пробивате стената наново и да запълвате старите дупки. Като цяло при модерните мебели за баня най-голяма иновация е функцията “soft close”. Тази технология се грижи за плавното и безпроблемно затваряне на вратичките, предпазвайки ги от удари.
  В рамките на 10-20 години, мебелите за баня са се променили до такава степен, че вече с лекота покриват изискванията ни във всяко едно отношение, било то като размер, дизайн или визия.
При нас в Баня Стил може да намерите огромно разнообразие от мебели за баня, както от елегантните ретро модели, така и от модерните и стилни дизайни на нашето време.