Мебели за баня – стилни и разнообразни


|

Избирането на правилните мебели във всяка стая е от съществено значение, но също толкова важно е, когато поставяме финални щрихи в банята .
Това е предизвикателство, през което трябва да преминем, когато обзавеждаме мокрото помещение в дома си. За да е максимално комфортно и същевременно практично е добре да намерим правилната форма и размер мебели за баня, която да допълни цялостният интериор в помещението. Разнообразието и стиловете мебели за баня са достатъчно големи за да постигнем желания краен резултат във всяка баня.  Много важно е когато обзавеждаме банята да се съобразим и с нейните размери . Не бива да се притесняваме, ако размерите на банята са по-малки, защото на пазара се предлагат и модели  от мебели за баня спестяващи пространство. По този начин освен визуална красота, ще постигнем и максимален комфорт и практичност.
Мебелите се предлагат  във всякакви форми от компактни огледални шкафове с LED осветление до големи комбинации от цели комплекти разполагащи с умивалник . В зависимост от нашите потребности и предпочитания можем да изберем височината на мебелите, това с колко чекмеджета да разполагат и какви допълнителни функции да имат. Все по-разпространена е функцията „soft close , която позволя плавното затваряне на шкафовете, предотвратява удрянето им и намалява шума. Друг доста предпочитан модел мебели за баня са конзолните шкафове. Това са така наречените висящи модели, които придават разчупеност и внасят допълнителен комфорт в банята. Това прави използването и предпочитането им както при малки, така и при по-големи пространства. Често при по-големите пространства мебелите се комбинират и с допълнителна колона за по-голямо удобство. При по съвременните модели колоната разполага с вграден кош за пране, което допълнително улеснява цялостната подредба в мокрото помещение. Точно това разнообразие от мебели за баня ни позволява да направим най-точния избор от отделни части или цял комплект , който да отговаря изцяло на нашите изисквания.
Освен да съчетаем мебелите с визията и стила на банята, трябва да определим внимателно и мястото на което ще бъдат поставени в мокрото помещение. Според това дали ще бъдат изложени на пряк контакт с водните пръски ще изберем и материала, от който ще бъдат изработени мебелите.
Най-разпространени са PVC мебелите за баня и тези изработени от MDF материал. Предимството на PVC  мебелите за баня е, че те са влаго- и водоустойчиви. Така дори изложени на пряк контакт с водата те запазват външният си вид и форма максимално дълго време.
От своя страна MDF материала е само влагоустойчив и е добре мебелите да нямат пряк контакт с водните пръски. Предимството на MDF -a е неговата гъвкавост при обработка и позволяването да се  изработват по-разнообразни и разчупени модели и цветове мебели за баня. Според стила и визията на банята можем да изберем и вида и формата на самите мебели. Те могат да бъдат както семпли и изчистени, така и в различен цвят според нашите индивидуални нужди. За максимална топлина и уют в мокрото помещение има и модели имитиращи естествения вид на дърво. Идеалното решение за придаване на максимално естествена среда в банята.
Мебелите за баня са не само стилно, но и много функционално решение, което ни позволява да приберем всичко необходимо на едно място. По този начин, използвайки банята важните предмети и аксесоари винаги ще са на една ръка разстояние.
С всичко казано до тук става ясно, че благодарение на мебелите за баня, разнообразието и различните форми и комбинации с лекота можем да постигнем един уникален и индивидуален завършек на всяка баня. Да се насладим същевременно на комфорт и стилна визия през времето прекарано в мокрото помещение.


 

Популярни тагове

{news_tags}