Мебели за баня – съвременното решение за организирана и модерна баня


|

Мебелите за баня са, може би, един от най-важните елементи в мокрото помещение. Те се грижат за организацията и представителния вид на банята. В тази статия ще Ви запознаем с двата основни материала при изработката на мебелите, както и богатото разнообразие от дизайни които могат да ни предложат.
Мебелите в банята могат да променят цялостната визия и атмосфера в нея. Затова при избора на мебели е важно да съобразите както размерите на мокрото помещение, така и дизайна на шкафовете. Освен външния вид е важно да обърнете внимание и на материалът, от който са направени мебелите. Новите модели мебели за баня се изработват от два основни вида материали - PVC и MDF.
Съвременните мебели за баня, които са изработени от PVC материали се характеризират с висока влаго- и водоустойчивост. Те са обработени със специални бои и лакове, които гарантират за тяхната издръжливост, предпазвайки ги от раздуване. Благодарение на свойствата си, PVC мебелите са подходящи за по-малки бани, където има възможност да бъдат изложени на директна водна струя. При своя дизайн мебелите за баня от PVC разчитат на класическия бял цвят, който позволява лесното им комбиниране с различни и цветни декори, създавайки индивидуален и неповторим интериор.
От друга страна са мебелите за баня изработени от MDF. Те са направени от влагоустойчив материал, който ги прави подходящи за поставяне във влажни помещения, но без да бъдат директно обливани с вода. Предимството при съвременните мебели за баня изработени от MDF е естеството на самия материал. MDF материалът също се обработва със специални бои и грундове, които добавят допълнителна устойчивост при наличие на влага. За разлика от PVC-то, MDF материалът дава свобода са се правят по-заоблени и нестандартни форми. Това позволява изработването на кокетни и интригуващи дизайни, които ще създадат отличаващ се интериор. В този ред на мисли мебелите от MDF дават възможност да се насладим на чудесни имитации на естествена дървесна повърхност, които ще добавят комфорт и стил в помещението.
Това бяха двата основни материала, от които се изработват модерните мебели за баня. Сега ще обърнем внимание на голямото разнообразие от дизайни и функции, които могат да ни предложат.
Голяма част от мебелите за баня се предлагат като комплект, който се състои главно от горна и долна част. Горната част при съвременните мебели за баня, се състои от шкаф с една или повече вратички, огледален шкаф или огледало с колона. Много от новите модели горни шкафове разполагат с вградено LED осветление, което се грижи за добрата видимост по-всяко време. При долната част, шкафът може да е конзолен или с крачета. При новите модели мебели за баня долните шкафове се правят с регулируеми крачета, които позволяват по-лесното им поставяне при неравен под. Долните шкафове могат да бъдат с вратички, чекмеджета или комбинация от двете. За да предложат повече пространство за тоалетните ни принадлежности, някои комплекти предлагат и допълнителна колона. Колоната може да бъде както конзолна, така и с крачета, с една или повече вратички.
Съвременните мебели за баня предлагат огромно разнообразие от дизайни и размери способни да задоволят нуждите на всяко домакинство. Те могат да предложат изчистени и семпли дизайни, разчупени и нестандартни или класически, които ще ни пренесат обратно във времето на ренесанса. Модерните мебели за баня спомагат за визията и организацията на мокрото помещение. Те създават организираност и подреденост, позволявайки Ви да се наслаждавате на комфорт и уют във Вашата баня. 
 

Популярни тагове

{news_tags}