Мебели за баня - нужда от първа необходимост или модно решение


|

Банята в днешно време не  е просто помещение за измиване. Банята в днешно време е място за почивка, релаксация, място – където можем да избягаме от ежедневния стрес и напрежение, можем да се отпуснем и да измием цялата мръсотия от външния свят. Това кътче за разпускане в съвременния дом е незаменимо, интимно и изключително важно.
Има различни визии и стилове обзавеждане за баня, те могат да варират по всякакъв начин, но както всяко друго нещо и тук има няколко основни вида, които са най-предпочитани от хората – съвременен стил, традиционен и преходен. Общото между тези три основни визии за мокро помещение е наличието на мебелировка. Мебелите за баня внасят най-голям акцент в стила на обзавеждане. Например, ако банята Ви е в съвременен стил – всичко е изчистено, светли и семпли цветове, малка вана или душ кабина, нищо в излишък –  дървена или мраморна имитация, главно със стъкло. Мебелите също ще имитират дървесина, която придава уют на помещението. Ако банята Ви е традиционна – мебелите биха били порцеланови с горен и долен шкаф. При преходния стил мебелите за баня са главно дървесна имитация с повече релефни декорации по тях. Общото и главното нещо при всички изброени мебели, обаче е удобството и функционалността, които предоставят.
Мебелите за баня не са само допълнителен декор в помещението, те са практични и предоставящи, достатъчно място за всички тоалетни принадлежности, кърпи и други. Масово на пазара съществуват мебели за баня с долен и горен шкаф, като горният е с огледало и допълнително осветление.  Долният предимно е с две вратички.  Естествено и тук има различни вариации, като например горният шкаф да е само огледало или огледало със странична колона, осветление със сензор или с копче и други. При долните шкафове двете вратички може да са придружени с допълнителни чекмеджета или само една вратичка и повече чекмеджета…
Материалите, от които мебелите за баня се изработват са два основни – MDF и PVC. Първият вид MDF представлява плот от дървесни фибри, слепени със синтетична смола при много висока температура и последвало пресоване. Този плот се покрива с декоративна хартия, напоена със смола за по-голяма устойчивост. Този материал е само влагоустойчив и е препоръчителен за по-големи мокри пространства. Тъй като е по-податлив на обработка, от MDF мебелите за баня има по-голямо разнообразие на форми и стилове. При PVC мебелите за баня има по-малко разнообразие, те са почти еднотипни и семпли, защото материалът не е толкова пластичен и не подлежи на голяма обработка. От своя страна, обаче PVC мебелите са влаго- и водоустойчиви, което означава, че са идеални за по-малките мокри помещения. Така както са предпазени от температурата и влагата в банята, те са предпазени и от водните пръски, което удължава живота и добрата им визия.
Благодарение на мебелите за баня в днешно време можем да се наслаждаваме, както на комфорт и удобство, така и на определена стилизация в мокрото си помещение без никакъв проблем. Те придават нужния уют, който всеки един от нас търси у дома и оправдават нуждата от практичност. Няма значение как искате да обзаведете банята си – съвременно и стилно, традиционно и непретенциозно, преходно и луксозно, няма значение дали банята Ви е малка и тъмна или голяма и светла…Мебелите за баня на днешния пазар варират в най-различни модели, размери, форми и стилове – готови да бъдат пригодени във всяка една баня и да доставят нужните комфорт и удобство, който всеки един от нас заслужава.

Популярни тагове

{news_tags}