Мода или необходимост са съвременните смесители за кухня?


|

Кухнята е най-задушевното място у дома. Място, където се събираме със семейството, място, където развиваме кулинарните си способности. С една дума, кухнята е символ на домашния уют и топлото огнище. Ето защо, за да изглежда добре, трябва да се погрижим за нейния интериор. Съвременния дизайн на кухнята е изчистен и модерен. Красота, съчетана с практичност и функционалност. Несъмнено един от най-важните елементи в съвременната кухня е смесителя. Първото нещо, на което трябва да се обърне внимание при избор на смесител за кухня е неговият дизайн. Оказва се това не е съвсем лека задача. Изборът на смесител според външния вид е по-голямата грешка на голяма част от потребителите. Залагайки само на външен вид, в голяма част от случаите започват и проблемите. За да избегнете този момент е важно да се запознаете със спецификите и функционалностите, които предлагат кухненските смесители.
Съвременните смесители за кухня се делят на едноръкохваткови и двуръкохваткови, а в зависимост от монтажа на стенни и стоящи. Всички те притежават аератор, който отговаря за спестяването на вода и предотвратява появата на котлен камък.
Различните модели предлагат и различно качество, дизайн, конструкция и функционалност. Несъмнено едноръкохватковите смесители за кухня изместват двуръкохватковите. Двуръкохватковите притежават своите качества и предимства. Едно от предимствата при тях е, че са оборудвани с въртящ се чучур, който може да бъде подменен при нужда. Могат да се поставят на желаната от нас височина. Разбира се няма нищо перфектно и те имат своите недостатъци като – трудно се монтират и имат по-бавна настройка на температурата за водата.
Едноръкохватковите набират все по-голяма популярност. Те позволяват само с едно движение на ръката да регулирате силата на струята на водата, както и да настроите желаната температура. Това ги прави много по-икономични, тъй като много по-бързо достигат предпочитаната температура. Също така предлагат красив и стилен дизайн, адаптиращ се към визията на всяка кухня.
В зависимост от монтажа, смесителите за кухня се делят на стоящи и стенни.
При стенните модели смесители за кухня всички са с въртящ чучур, независимо дали са едноръкохвтакови или двуръкохвтакови. При тях се предлага възможност за избор на височина при монтажа и дължина на чучура, което осигурява достатъчно свободно пространство за ръцете и удобство при употреба.
Стоящите смесители за кухня притежават редица предимства. Монтират се бързо и лесно и не се налага пробиване. Създават голямо пространство около мивката и са по-тихи от стенните. Поддържат се сравнително лесно. Икономични са – не изразходват голямо количество вода, което се обяснява с факта, че пълен дебит на смесителя се ползва рядко. Движението на ръкохватката им позволява плавен и лесен захват, което несъмнено осигурява един незаменим комфорт на добрите смесители за кухня. А за да бъде един смесител плавно управляем, той трябва да разполага с функцията SilkMove. Тази технология гарантира прецизен контрол над дебита на водата, гарантирайки плавно и безпроблемно управление години наред.
Друго нещо много важно при избора на смесители за кухня е предимството да разполагат с керамичен затварящ механизъм. Той осигурява здравина и устойчивост на продукта, като предотвратява нежелани течове. А това разбира се, удължава живота на батерията.
Нещо много важно при съвременните смесители за кухня е това, че те са съобразени с концепцията за пестене. Те грижливо икономисват вода и енергия, което никак не е за сметката на качеството. Именно такава е технологията ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на водната струя, ще потече студена вода. Освен, че ни предпазва от нежелано изгаряне, тази функция пести енергия. При необходимост от топла вода, ръкохватката се завърта и се настройва желаната температурата. Идеята на тази технология е да не се използва топла вода, когато не необходимо.
Друго нещо, което е от значение при съвременните смесители за кухня е безопасността. Именно заради това модерните смесители за кухня разполагат с функцията Coldbody. Това означава, че тялото на смесителя е студено , независимо от температурата на течащата вода.
Всички тези предимства, съчетани с визия и интересен дизайн, ще превърнат модерният смесител в неизменна част от интериора на Вашата кухня.

Популярни тагове

{news_tags}