Модерните душ кабини - идеалното решение за малката баня (II-ра част)

В първата част на нашата статия за скоростното развитие на модерните душ кабини, обсъдихме основните и най-забележими промени в тяхното устройство. Ако все пак искате да си го припомните, може да откриете статията тук.
Днес ще се насочим към останалите и понякога почти незабележими промени при съвременните душ кабини.
На първо място са стъклата. В миналото, не се е обръщало огромно внимание на самите стъкла, съставящи душ кабините. Сега обаче, това съвсем не е така. Стъклата използвани за създаването на модерните душ кабини вече са двойно закалени, което ги прави изключително здрави и устойчиви. Разбира се, визията им също вече е доста различна. Класическите прозрачни стъкла все още са изключително търсени, но вече може да откриете матирани, както и ръчно рисувани стъкла за душ кабини. При ръчно рисуваните стъкла ще се насладите на истински произведения на изкуството, чиято единствена цел е да красят Вашата баня!
Друга важна промяна при новите душ кабини е свързана с техните поддушови корита.
Основните модели душ кабини, които са се предлагали преди са били винаги с поддушово корито. Днес обаче, клиентите разполагат с огромна свобода дори в това отношение.
Модерните душ кабини могат да бъдат както с поддушово корито, така и без.
Съвременните поддушови корита са изработени от специални и изключително здрави материали, които гарантират устойчивост. Нова функция при тях е, че някои модели разполагат със специално Anti-slip покритие, което предотвратява неприятни инциденти в банята.
Моделите душ кабини без поддушово корито също има какво да предложат. При тях разполагате както с опция за обикновен сифон, така и с опция за подов лентов сифон. Подовите лентови сифони са се превърнали в истински хит на пазара. Те са изработени от неръждаема стомана и са изключително дискретни и удобни, което гарантира, че няма да нарушат дизайна на банята Ви.
Важна и изключително определяща част от самите душ кабини са смесителите. Новите модели смесители за баня, които са вградени в съвременните душ кабини показват огромен брой функции и предимства, превръщащи престоят Ви там в истински рай. При новите модели душ кабини ще срещнете вградени смесители за баня, подвижни душове, стационарни душове и разбира се, най-новите термостатични смесители, които ще улеснят живота Ви в пъти.
Разбира се, за да бъде пълно отпускането в новите душ кабини, голяма част от тях предлагат и опцията за столче или така наречените седалки.
Специалното при тях е, че са изключително компактни, не заемат никакво място, тъй като са с функция за прибиране към стената и са изработени от анти-бактериални материали. Още по-хубавото при тях е, че винаги се предлагат в разнообразие от цветове!
При съвременните душ кабини се забелязват на вид „дребни“ промени, които обаче са истински технологичен скок. Изключително лесно е да се открият модели с вградени телефон, CD player, аларма, радио, дигитално управление и какви ли не други „дреболии“, които да поглезят притежателите им.
Все по-често срещани са и моделите душ кабини, които разполагат с хидромасаж, хромотерапия, звукотерапия и ароматерапия.
Хидромасажът е една от най-често срещаните допълнителни функции при съвременните душ кабини. Вградените джетове се насочват към специални точки на Вашето тяло, създавайки приятно масажиращо усещане и по този начин буквално отмиват стреса от изминалия ден.
Звукотерапията е свързана с пускането на определени звуци като песента на пойни птици, шумоленето на листа и други подобни, чиято цел е пълното отпускане на съзнанието.
Ароматерапията спомага за допълнително изчистване на тялото и ума от напрежение чрез специални аромати, които се поставят в душ кабината и се разпръскват равномерно.
Хромотерапията се опира изцяло върху зрението. Смята се, че определи цветове като зеленото или синьото, действат изключително успокояващо и отпускащо на съзнанието на човека.
С модерните душ кабини Вие си гарантирате не само суха баня, но и истинско СПА преживяване в домашни условия. Най-хубавото е, че благодарение на разнообразието от размери и форми, почти всеки един човек може да си позволи това невероятно изживяване!