Модерните душ кабини - истинска необходимост, а не лукс


|

Едно от най-често използваните помещения в дома ни е банята. Поради тази причина е от изключителна важност да обърнем внимание на нейната функционалност. Обзавеждането на банята отдавна се е превърнало във важен и понякога продължителен процес. В доста случаи пространството, с което разполагаме в банята е изключително ограничено и поради тази причина ни се налага да импровизираме и да създадем помещение, което да поеме нуждите и потребностите на цялото семейство.
Друго нещо, от което се нуждаем в банята е възможността за пълен релакс и комфорт, които да ни бъдат предоставени след дълъг и тежък работен ден. Точно в моментите след края на работното време, ние имаме нужда от начин да се отпуснем и да отмием умората от изтощителните и напрегнати часове в работата.
Въпросът е как да комбинираме всички тези изисквания в ограниченото пространство на банята ни?
Отговорът на този въпрос е лесен, а именно – душ кабини. Модерните душ кабини са перфектното решение на огромна част от проблемите ни с ограничените размери на банята. Те отдавна не се приемат като лукс, а като неизменна част от обзавеждането на модерната баня.
Едно от първите и най-важни предимства на всеки модел душ кабини е способността им да разделят пространството в банята.
Честно казано най-доброто решение за максимално използване на малкото пространство е като го разделим на две – мокро и сухо помещение. По този начин обособената „мокра“ част ще е единственото място нуждаещо се от попиване и почистване след душ, а не цялата баня.
Благодарение на завишения интерес към душ кабини, на пазара се предлагат многобройни модели с различни форми, размери, цветове и функции.
Компактните размери на новите душ кабини позволяват поставянето им в ограничени пространства, докато различните моделите и цветове ще внесат нужната естетика в банята. Многобройните функции пък ще помогнат за пълното отпускане на тялото и ума след изтощителен ден.
Най-често срещаните форми на душ кабини са квадратната и правоъгълната. Те позволяват монтирането на кабината в единият край на банята, спестявайки допълнително място. Разбира се, съществуват и много други различни форми на душ кабини като овална, петоъгълна и други, които са спрямо нуждите на клиента. Вратите на кабините също са няколко вида – отваряеми, плъзгащи или тип хармоника. Голяма част от новите модели душ бани разполагат с опция за поддушово корито, което от своя страна може да бъде и с покритие против хлъзгане за допълнителна безопасност. Едно от най-важните и съществените свойства на душ кабините са стъклата, които са закалени и предлагат допълнителна издръжливост и здравина. Нараняването на закаленото стъкло на душ кабина е изключително трудно, но дори и да се случи, при счупване стъклото се раздробява на малки заоблени парчета, което намалява опасността от порязване. Стъклата на модерните душ кабини също могат да бъдат матирани, прозрачни, цветни и дори ръчно изрисувани, отново спрямо нуждите на клиента.
Една от многото новости при съвременните душ кабини е вградената душ пита, която внася допълнително удобство при използването й, чрез различни струи на водата.
Благодарение на контролния панел, който се предлага като опция в различни модели душ кабини, разполагате с пълен контрол върху всяка функция. Подвижният душ ще допринесе за допълнително удобство при използването на душ кабината. Различните опции за телефон, радио и LED осветление ще направят взимането на обикновен душ в нещо изключително приятно и отпускащо.
Един малък и понякога пренебрегван детайл при душ кабините е опцията за седалка. На пазара се предлагат разнообразни по форма, размери и цветове седалки за душ кабини, които ще допринесат за пълната релаксация на тялото. При изработката на седалките за душ кабини се използват единствено висококачествени материали като специален антибактериален акрил и неръждаема стомана. Много важно предимство на седалките е допълнителната безопасност, която придават при използването им. Трябва да отбележим също и факта, че седалките за душ кабини са изключително компактни, тъй като са с възможност за прибиране към стената и практически не заемат никакво място. А за да бъде добавена нотка на индивидуалност, различните модели седалки се предлагат в широка гама от цветове.
Истината е, че в модерния и понякога прекалено натоварващ свят, всеки от нас се нуждае от място, в което да се отпусне напълно и да остави грижите зад гърба си. За съжаление малките помещения у дома, често затрудняват това. Поради тази причина избирането и монтирането на душ кабина в банята е най-добрият начин да внесете допълнително удобство у дома, което ще помогне за пълен релакс, както на тялото, така и на ума.

Популярни тагове

{news_tags}