Модерните душ кабини - удобство и стил в едно

За всеки един от нас функционалността е едно от най-важните качества, което трябва задължително да присъства в ежедневието ни, но и не само там. Дрехите ни трябва да са функционални, колите и най-вече – домът ни. И нямаме предвид само  спалнята или кухнята, а всяко едно кътче от него. В това число и банята.
Банята в днешно време се е превърнала в едно от най-значимите помещение в дома на съвременния човек. Тя често бива определяна като място за отдих и начин буквално да бъде отмит стреса от изминалия работен ден.
Въпреки огромното значение на това помещение, модерното строителство ограничава пространството отделено за банята все повече. Поради тази причина е важно банята да бъде, може би, най-функционалното помещение в дома ни.
От тук изниква въпроса – как да постигнем максимална функционалност в ограничено от пространство помещение като банята?
На помощ пристига едно уж необичайно решение, а именно – съвременните душ кабини.
Повечето хора биха се усъмнили как в едно вече ограничено на размери помещение, монтирането на душ кабина би спомогнало за неговата функционалност.
В следващите редове ще Ви покажем, че това е не само възможно, но и абсолютно реално.
Основната цел на първите душ кабини е била да раздели банята на две – мокра и суха част.
Точно това превръща банята в изключително функционално и удобно помещение. Разделяйки я на две, душ кабината не позволява цялостното овлажняване на помещението и спестява изключително много време и труд в подсушаване на подове и стени след всяко взимане на душ.
Когато обаче пространството в мокрото помещение е ограничено, от огромно значение е да се обърне внимание на всеки един малък детайл при избора на душ кабина.
Голямо предимство е, че с напредването на годините, на пазара се предлага все по-голямо разнообразие от модели, размери и форми душ кабини, които са способни да задоволят всяко желание на потребителите.
За малката баня, формите на душ кабини, които са най-подходящи са овална или правоъгълна, монтирани плътно до стената.
Друг детайл, на който трябва да бъде обърнато внимание при избора на душ кабина е вратата. За да се спести място, най-подходящите врати са плъзгащите се или тип „хармоника“.
Новите модели душ кабини са изработени и с двойно закалени стъкла, които гарантират здравина и устойчивост. Още по-хубавото е, че разполагате и с огромен избор дори при стъклата. Те могат да бъдат прозрачни, матирани и дори цветни.
Важен елемент при избора на душ кабина е това дали желаете да има поддушово корито.
Съвременните поддушови корита са изработени от специални анти-бактериални материали, а някои имат и Anit-slip покритие, предотвратяващо подхлъзване при мокър под.
Ако все пак желаете да монтирате душ кабина, но без поддушово корито, то тогава най-правилния избор за Вас са подовите лентови сифони. Те са модерен и изключително функционален избор. Дискретни, удобни и дори стилни, лентовите сифони ще Ви помогнат да запазите изчистената визия на банята.
Голяма част от новите модели душ кабини са създадени с мисълта да могат да паснат във всяка баня и на всеки вкус.
Но освен, че спомагат за ограничаване на разпространението на водата в банята, съвременните душ кабини вече разполагат с голямо разнообразие от функции и предимства, които са способни да превърнат мокрото помещение в истинско СПА студио.
За тези функции и предимства ще говорим във втората част на статията.