Модерните душ кабини – истинско СПА изживяване

Когато обзавеждаме ново жилище или правим ремонт на старото, безспорно банята е основното помещение, от което всъщност трябва да започнем. Едно от най-важните неща, които трябва да решим, е как точно да разположим всичко в нея, за да ни бъде комфортно и красиво, но и практично. Когато взимаме такова решение, най-добрият вариант е да предвидим отделно място за душ пространството, ако разбира се нашето помещение ни позволява. Днес все по-често хората предпочитат да заменят ваните с душ кабини, оценявайки предимствата в ежедневието. Има редици фактори, заради които душ кабината е по-предпочитана. Със сигурност комфортът, който душ кабините дават, е едно от основните им предимства. Разбира се, ще отчетем и факта, че с нея банята става по-кокетна, уютна и приветлива. Няма мокри хлъзгави плочки, а чиста и суха баня с меки и цветни постелки върху теракота. Това играе и голяма роля за безопасността в мокрото помещение.
Модерните душ кабини предлагат различни форми и размери, в зависимост от нуждите на домакинството. Най-предпочитаното място за разположение на душ кабината е в някой от ъглите на банята, давайки повече пространство и правейки ги подходящи за малки и тесни помещения. В малката баня едно от най-добрите решения са вратите тип „хармоника“, които могат да се прибират и да освобождават пространство. Ако пък банята Ви е голяма, може да дадете свобода на въображение си и да експериментирате с избора на душ кабина. Може да разположите едновременно душ кабина и вана, може да изградите голям двоен душ бокс за семейната баня. Определено може да сте разточителни в избора на форма и размери.
В зависимост от формата модерните душ кабини биват правоъгълни, овални, петоъгълни. Разбира се, трябва да се съобразите с размерите на Вашата баня, за да прецените коя душ кабина ще е най-подходяща, за да може дори най-едрия член на семейството да се чувства удобно. Безспорно най-комфортни са правоъгълните душ кабини, предоставящи най-голямо пространство в кабината.
Размерите на душ кабините варират според размерите на баните и пространството, което заемат в тях. Модерните душ кабини се произвеждат в стандартни размери като 90/90, 80/80, но ако имате нужда от нестандартни размери, винаги може да Ви бъде изработена душ кабина по поръчка.
Съвременните душ кабини имат най-разнообразни функции, спомагащи за удоволствието и комфорта на този, който я използва. Тези функции са ароматерия, хромотерапия, хидромасаж, аеромасаж, музика и редица други, благодарение на които ще можете да релаксирате пълноценно под душа.
Хидромасажът се реализира благодарение на вграден хидромасажен панел. Той предлага различен брой хидромасажни дюзи или джетове. В зависимост от тяхното разположение те могат да масажират различни зони от тялото, а именно тила, кръста, гърба. В някои модели има джет дори за краката. Благодарение на всички тези удоволствия, може да превърнете бързия душ в истинско СПА изживяване.
Друго нещо, което спомага за незабравимото преживяване в съвременните душ кабини е ароматерапията. С нея можете да постигнете максимално спокойствие и релакс, добавяйки само няколко капки лечебни масла. Благодарение на това ще превърнете кабината в истински оазис.
Хромотерапията е известна още като цветна или светлинна терапия. Тя влияе по определен начин на човешкия метаболизъм, разчитайки на теорията, че различните цветове имат различни дължини на вълните, които влияят така благоприятно.
Безспорен е факта, че музиката в мултифункционалните душ кабини допринася за по-приятните емоции под душа. Освен на любимата песен, можете да се насладите на нежните звуци от природата като румолене на поточе, шума на гората, песента на птиците.
Мултифункционалните душ кабини са черешката на тортата в обзавеждането на модерната баня. С редица предимства те допринасят за нашето пълно спокойствие, помагайки ни да възстановим сили след дългия и изморителен ден.