Модерните смесители за баня – луксът в дома

Банята несъмнено е едно от най-важните места в дома. Тя предлага комфорт и релакс след дълъг работен ден, а нейното правилно оборудване може да даде на тялото и ума една пълноценна почивка. Правилният и прецизен подбор на смесители за баня е ключът към превръщане на пространството в истински домашен спа център.
В следващите редове ще се спрем на някои от важните технологични иновации свързани със съвременните смесители за баня.
Екологично съобразното потребление е изключително важно и то е залегнало в основата на много от водещите производители на смесители за баня. Иновативните модели имат еко-функция, която позволява пестене на енергия и вода без компромис от страна на душ преживяването. Модерните смесители за баня са снабдени със специална технология, която намалява ненужните водни и енергийни разходи, но същевременно предлага елегантен дизайн и удобство при експлоатация.
Всички нови поколения смесители за баня се произвеждат с керамични затварящи механизми. Те гарантират не само прецизност и лекота при настройване на желания дебит и температура на водата, но дълготрайност и надеждност при употреба. Прецизното и бързо боравене с ръкохватката се обуславя от функцията „SilkMove“. Специални керамични дискове и тефлонови покрития осигуряват високата прецизност и гарантират плавно и гладно управление като в първия ден дори и след 15 години.
Много от съвременните смесители за баня, и по-конкретно смесителите за мивка, имат технологията „ColdStart”. Тя осигурява студена вода при средно положение на ръкохватката и представлява една интелигентна комбинация между лесен контрол на водата и екологично потребление. Смесителите с технология “ColdStart” подкрепят отговорното използване на водни и енергийни ресурси. Употребата на студена вода при средно положение на ръкохватката предотвратява ненужното затопляне за дейности като миене на зъби и ръце например. При завъртане на ръкохватката наляво, модерните смесители за баня-мивка предлагат достатъчно широк ъгъл за застройване на желания дебит и температура на водата.
Друго важно технологично обновление е т.н. система „CoolTouch” или “CoolBody”. Тя гарантира, че повърхността на самия смесител няма да надвиши температурата на водата. Това е изключително важно ако в дома има малки деца, защото те често не могат да преценят дали нещо е горещо преди да го докоснат. Тази иновативна технология осигурява спокойствие и предотвратява риска от изгаряне. Всички смесители за баня с тази технология са проектирани с охлаждащ иновативен канал, който създава една своеобразна бариера между топлата вода и хромираната повърхност на батерията. За осигуряване на още по-голяма защита някои модели смесители за баня – за вана/душ имат специално “CoolTouch” покритие и на връзките към стената.
При съвременните високи критерии за стилен интериор в банята е всеизвестно, че добрият външен вид е от особено значение. Модерните смесители за баня трябва да бъдат не само надеждни и да осигуряват комфорт при експлоатация, но и да запазват добрия си външен вид години напред. Тайната на това се крие в качеството на покритието. Едни от водещите производители в бранша използват специални процеси и машини за създаване на изключително дълготрайни и надеждни покрития. Процесът на нанасяне на самото покритие се извършва чрез напръскване под налягане (PVD) и гарантира до три пъти по-голяма твърдост с сравнение със стандартните покрития. Освен твърдост, повърхността е по-устойчива на драскотини, което гарантира безупречен външен вид. Чрез PVD-технологията се гарантира дълготрайно и надеждно покритие, независимо дали то е матово или лъскаво. Това покритие е по-устойчиво и на замърсявания, а евентуално появили се такива се отстраняват изключително лесно.
Целта на всички тези технологични обновления е само една – по-голямо удобство, лекота и комфорт в банята. Прецизното настройване на желаната температура и дебит, елегантният дизайн и запазването на добрия външен вид за дълго са важни не само за функционалността на една съвременна баня, но за осигуряване на несравнимо изживяване, което тонизира и релаксира ума и тялото.