Модерните смесители за баня – на крачка от пълното съвършенство - част II

В първа част от статията Ви запознахме с вида на монтажа при съвременните смесители за баня, материали на изработка, брой ръкохватки. Всеки един модел предлага своите предимства и характеристики, чиято цел е да направят престоя ни в банята по-ползотворен и приятен. Както споменахме в предната част от статията, едноръкохватковите смесители за баня са най-често срещания модел. Не само защото употребата им много по-удобна, а защото бързото достигане на желаната температура спомага за използването на по-малко количество водни ресурси. Нещо, което в днешно време е от огромно значение – по-малка консумация на енергия и вода.
В тази част от статията ще Ви запознаем с функциите, спомагащи икономията на ресурси при модерните смесители за баня.
Първата функция, на която ще обърнем внимание, е технологията ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на батерията, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. Основната задача на тази технология е да не се използва топла вода, когато това не е необходимо. Мигновено това се превръща във формула за пестене на енергия и водни ресурси. Безспорен е факта, колко излишна вода изтича, докато чакаме тя  да се охлади. Още едно предимство на ColdStart технологията е възможността да ни предпази от нежелано изгаряне.
Идеята не съвременните смесители за баня е „безопасността на първо място“. Точно за това на второ място се появява ColdBody технологията. Нейната основна задача е да поддържа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода. Тя не позволява на тялото да се нагрее, дори когато е пусната гореща вода. Всички смесители за баня с тази технология дават една допълнителна сигурност и предотвратяват риска от изгаряне.
Несъмнено всеки тайно копнее смесителят му да бъде безупречен и максимално издръжлив години наред – да работи безпроблемно, както в първия ден от нашата покупка. Гаранция за дълъг срок на експлоатация е технологията SilkMove. Тя гарантира точен и прецизен контрол над дебита и температурата на водата, което осигурява употреба без никакви затруднения.
Като говорим за удобство при употреба, SoftTurn механизмът ни осигурява абсолютно плавно управление с бързо достигане на желаната температура.
За да сме сигурни в дългия живот, разчитаме на нещо много важно и ценно при съвременните смесители за баня – така познатия керамичен затварящ механизъм. Той гарантира допълнителна здравина и устойчивост на батерията, предотвратявайки нежелани течове. Или иначе казано керамичната  глава е своеобразна гаранция за дълъг и надежден срок на експлоатация. Тук е много важно да отбележим, че всички смесители за баня са оборудвани с този компонент.
EcoJоj технологията не е така добре позната, както останалите функции на съвременните смесители за баня. Но въпреки това спомага изключително много любимата на всички ни формула за пестене. Тя намалява разхода на вода и енергия без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, но без да това да е за сметка на качеството и удобството.
Освен стандартната хромирана визия, за която  говорихме в първа част от статията, не трябва да забравяме, че на пазара се предлагат модели в интересни цветови решения. Те придават закачлив и индивидуален елемент в мокрото помещение. Освен стандартните модели смесители за баня, на пазара можете да откриете доста по-нестандартни дизайнерски решения. Става въпрос за така наречените смесители тип каскада. Те очароват със своята атрактивна и разчупена визия. При тях водната струя се излива с лекота и е под формата на водопад. Просто си представете бистър горски ручей с чиста бълбукаща вода – едно неповторимо и незаменимо изживяване в мокрото помещение.
Несъмнено с разнообразието от функции и характеристики, които предлагат съвременните смесители за баня, можете да се пренесете в един съвсем друг свят, изпълнен с удоволствие  и наслада.