Модерните смесители за кухня - улеснение за всяко домакинство

При възникването на първите смесители за кухня, тяхната единствена и основна цел е била достигането на подходяща температура на водата, чрез смесването на водните струи. Ако се обърне внимание на дизайна на първите смесители за кухня, той също е бил нещо напълно обикновено. Най-отличителните черти на ретро смесителите за кухня са извит чучур и две ръкохватки, често всяка с индикация за топла и студена вода.
Но това е било в началото. С напредването на годините и изключително скоростното развитие на технологиите, настъпват промени не само в основните компоненти нужни за създаването на функционална кухня, но и в малките детайли, които често пренебрегваме и каквито са новите смесители за кухня.
В следващите редове ще разгледаме драстичните промени и развитието при дизайна и характеристиките на модерните смесители за кухня.
На първо място с просто око могат да се забележат огромни промени при дизайна на съвременните смесители за кухня. Все повече модели са с изключително изчистени форми и хромирано покритие, които обаче крият в себе си голям набор от предимства. Една малка, но много важна подробност за хромираното покритие е, че то запазва перфектният външен вид на батерията за по-продължително време и не позволява задържането на петна и замърсявания.  В другата крайност са цветните смесители за кухня, които се превръщат в огромен хит на пазара със своите интересни и отличаващи се цветови комбинации. Външният вид на модерните смесители за кухня отдавна се е превърнал във важна характеристика, която е чудесен начин да внесете интересен и различен акцент в кухнята и дори да изразите себе си.  Съществена промяна може се забележи и при височината на новите модели смесители за кухня. Все повече от тях се предлагат с различни размери и дори някои модели позволяват регулиране на височината с цел по-голямо удобство при употребата на батерията. По този начин потребителят получава всички предимства на високия смесител за кухня, но регулирайки височината му, лесно се сдобива и с предимствата на ниските модели.
Разбира се, няма как да бъде пропусната най-голямата промяна при дизайна и устройството на модерните смесители за кухня, а именно – изчезването на двете ръкохватки.  На пазара в момента са хит едноръкохватковите смесители за кухня. Защо? Защото замяната на двете ръкохватки с една единствена, носи със себе си редица от предимства. Първото предимство е, че дава огромна свобода на движението при употреба на смесителя. Друго важно предимство е, че с лекота и само едно движение на ръката се достига желаната температура на водата. В много от случаите новите модели смесители за кухня разполагат с индикации за топла и студена вода с цел улесняване на потребителя. За плавното и лесно движение на ръкохватката се грижи все по-често срещана функция, която не може да бъде забелязана с просто око, а именно – функцията „SoftTurn“. Друго незабележимо устройство гарантира здравина на новите смесители за кухня, а именно керамичната глава. Тя и функцията „SoftTurn“ са двете основни причини за здравината, устойчивостта и улеснената работа с модерните смесители за кухня.
Следващата новост при съвременните смесители за кухня е насочена към безопасността. Функцията „ColdBody“ поддържа тялото на смесителната батерия студено, независимо от температурата на течащата вода, което е изключително полезно ако у дома има малки деца, тъй като така се избягват доста от нежеланите изгаряния.
Ново и много интересно предимство на модерните смесители е изтеглящият се шлаух. Все повече модели смесители за кухня се предлагат с тази функция. Изключително полезна е, тъй като улеснява движението и работата с батерията, но и ако разполагате с две корита, то тогава не се нуждаете от втори смесител. Самият изтеглящ се шлаух вече има своите подобрения, а именно – специален магнит, който издърпва и закрепва подвижният шлаух обратно на мястото му след като сте приключили работа с него.
Тъй като вече всичко е насочено към улеснение на ежедневните задачи на всеки човек, няма как да не се спомене и сравнително новата функция „SelectButton“. Най-новите модели смесители за кухня разполагат със специален бутон, който често се намира на душ главата и чиято цел е удобно и бързо спиране или пускане на водната струя.
Разбира се, с развитието на технологиите все повече средства се насочват към намаляване на излишния разход на ценните водни ресурси. Точно с тази мисъл производителите на смесилите за кухня създават редица модели с аератори, които обогатяват водната струя с въздух, като по този начин се намалява разхода на вода и енергия, а в същото време резултата от използването на смесителя е в пъти по-задоволителен.
Напредването на технологиите води до редица промени, които засягат не само ежедневието на съвременния човек, но и заобикалящата го среда. Тези промени са с цел улесняване живота и дейността на хората и не пропускат дори малките детайли като модерните смесители за кухня. Избирайки модел от съвременните смесители за кухня, не само ще превърне помещението в истинско произведение на изкуството, но и ще спести на потребителите време, ресурси и ще улесни в пъти забързаното им ежедневие.