Модерните смесители за кухня – истинско бижу в съвременния дом


|

Най-важното за едно семейство са любовта, хармонията и уважението. А най-значимото място в дома, където се радваме на семеен уют, е кухнята. Нея свързваме с топлината на домашно приготвената храна и задушевните разговори. Освен комфортна, кухнята трябва да бъде красива и функционална.  И, тъй като значимостта на кухнята за дома, домакинството и семейството е много голяма, е от огромна важност какви елементи ще подберем за нейното обзавеждане. Същевременно с  това трябва да съобразим стила ѝ да е в синхрон с цялостната визия на дома.
Разбира се ремонта на кухнята носи със себе си своите емоции, куп вълнения и празнична еуфория. Какви мебели да изберем, за да ни бъде комфортно и уютно, какви аксесоари да подберем, за да ни е стилно и практично. Именно заради това и елементите в нейното обзавеждане трябва да отговарят на тези изисквания. Един от най-значимите  елементи в съвременната кухня е смесителят.
С годините смесителите за кухня не са променили кой знае колко откъм форма, защото при тях се изисква по-голяма практичност и гъвкавост. Мивките, на които коритото е по-голямо, се изискват смесители с по-висок чучур. Високият чучур позволява да разполагате  с по-голямо пространство за движение, улеснява миенето на плодове и зеленчуци, както и на по-обемисти съдове.
Въртенето на чучура и ръчния контрол на температурата на водата са почти задължителни. Именно заради това подобренията  при съвременните смесители за кухня са много повече откъм функционалност, отколкото откъм дизайн. Разбира се на пазара можем да открием виртуозни модели с една ръкохватка и по-фина конструкция. Подобренията при модерните смесители за кухня са с изтеглящ се ръчен душ, специални аератори за различни видове струя.
Така наречените кухненски душове навлизат все повече сред българските домакинства. Тук говорим за малък и функционален душ, който бива издърпан от самия кухненски смесител. Неговата задача е да измие така продуктите, че те да не бъдат наранени от по-силна водна струя. Този тип душове могат да измият Вашата салата по перфектен начин, а в същото време ще Ви спестят изключително много вода, която иначе бихте израходили.
Разбира се дизайнът при съвременните смесители за кухня също не бива да бъде пренебрегван. Красивият и масивен смесител може не само да Ви накара да прекарвате повече време в кухнята, но и ще направи приживяването много по-приятно.
Различните модели смесители за кухня предлагат освен различен дизайн, и различно качество и конструкция. Модерните смесители за кухня са с елегантни извивки, леки и ефирни, без да тежат, без да натрапват стилната си визия. Съвременната смесителна батерия трябва е да бляскава, да бъде истинско бижу в нашия дом. Хромираното покритие помага именно за това. Хромът спомага за подобряване на повърхностната твърдост, красотата и защитата срещу натрупване на варовикови частици. Той има добра химическа стабилност, не променя цвета си и запазва блясъка и отражението си за по-дълго време дори от среброто и никела. Добре е Вашият кухненски смесител да е снабден с антиваровикова система, която да не позволява на варовъчните отлагания да се задържат по него.
В свят, където всичко е бляскаво и красиво, се стремим да пренесем цялото това изящество и в домовете си. Доверявайки се на съвременните смесители за кухня, си осигуряваме именно това – безупречно качество, стил и изящество.

Популярни тагове

{news_tags}