Модерните смесители за кухня – ключът към перфектното обзавеждане


|

Най-важното за едно семейство са любовта, хармонията и уважението. А най-значимото място в дома, където се радваме на семеен уют, е кухнята, която свързваме с топлината на домашно приготвената храна и задушевните разговори. Освен комфортна, кухнята трябва да е и красива. Именно поради тази причина интериорните дизайнери всяка година ни предлагат нови, интересни решения, стараейки се да направят домовете ни по-уютни, стилни и функционални.
И въпреки че всяка година актуалните идеи за кухня се менят, то има един тренд, който властва вече доста време и няма намерение да напуска челното място – минимализмът. И през тази година кухните се отличават с минимално количество панели и декоративни елементи. Модерни са изчистените, прави и строги форми. Елементът, който се характеризира именно с тези си качества – изчистени и прави форми, това е смесителят.
От край време смесителите за кухня не се използват само като техническо устройство за използване на водата. В днешно време на този елемент се отделя много повече внимание, като за едно истинско бижу. Именно поради тази причина на пазара се появиха много и различни модели смесители за кухня, предназначени за всякакви вкусове. Това обаче затруднява клиентът все повече и повече. Точно поради тази причина е важно да знаме на какво точно да обърнем внимание при избора на смесител.
Като за начало е добре да обърнем внимание на материала за изработка на съвременните смесители за кухня. Обикновено се произвеждат от метални сплави, керамика и пластмаса. Материалите влияят на цената, практичността и безопасността на смесителя. Корпуса на съвременните смесители за кухня се прави от метална сплав, най-често месинг или бронз. Някои дизайнерски модели се произвеждат от неръждаема стомана. Най-често използваният материал за покритие на модерните смесители за кухня е хромът. Той се смята за най-издръжливия и хигиеничен елемент за производството на санитарна техника. Хромът спомага за подобряване на повърхностната твърдост, красотата и защитата срещу натрупване на варовикови частици. Той има добра химическа стабилност, не променя цвета си и запазва блясъка и отражението си за по-дълго време дори от среброто и никела. Освен стандартната хромирана визия, на пазара могат да се открият модели в интересни цветови решения, които да придадат малко по-закачлив и индивидуален елемент в кухненското помещение.
Други материали, от които се произвеждат смесители за кухня, са легираните стомани и силуминий. Но те не се препоръчват, тъй като са по-трудни за обработка и се замърсяват доста по-лесно.
Друг важен избор, който трябва да направим при избора на смесители за кухня, е броя на ръкохватките. Най-обичайният за нас смесител си остава този с два крана. Те поотделно регулират постъпването на студена и топла вода. Този вариант на смесване на вода изглежда, че вече е отминал с времето. Съществен недостатък при този вид смесители за кухня е, че в началото подават или много студена или много топла вода. Достигането до необходимата от нас температура отнема доста време. Не е тайна за никого колко излишна вода изтича, докато настроим желаната температура.
При едноръкохватковите смесители за кухня нещата са далеч по-лесни и удобни. Съществено предимство при този вид смесители за кухня е, че за да включите или да прекратите подаването на водата е достатъчно само едно движение на ръката. Температурата и силата на водната струя се регулират автоматично, без каквито и да е сложни операции. Това ги прави много по-икономични, тъй като много по-бързо достигат предпочитаната температура.
Категорията смесители за кухня включва голямо разнообразие от видове по отношение на конструкция, монтаж, функционалност и практичност. Но какви са техните особености ще разберете в част II.

Популярни тагове

{news_tags}