Модерният гранитогрес - облицовка за външни пространства

  Както вече знаем, съвременният гранитогрес е един от най-предпочитаните материали за облицовка на дома и обществените помещения. Благодарение на отличните си технически характеристики, гранитогресът покрива всички изисквания за здравина и качество, които могат да се очакват от една подова настилка. В статиите ни досега сме обръщали внимание главно на гранитогреса като вътрешна облицовка. Нека сега разгледаме модерният гранитогрес като възможност за облицоване на външни пространства. Някои от вас ще се запитат – възможно ли е гранитогресът да се поставя навън? Климатичните условия няма ли да навредят на качеството на плочките? Отговорът на тези въпроси е – не. Колкото и невероятно да звучи за облицовъчна настилка, гранитогресът може да бъде поставян и навън. Благодарение на високотехнологичната си изработка, модерният гранитогрес е изключително здрав. Той е износоустойчив и студоустойчив, издържайки до - 50 oC, което съответно го прави подходящ за външни условия, където има досег до вятър, дъжд и сняг.
  Гранитогресът предлага няколко вида повърхности. Когато става въпрос за външно поставяне, най-доброто решение е матиран или релефен гранитогрес. Матовият завършек създава лека грапавина по повърхността на плочките, която ни предпазва от подхлъзвания и нежелани инциденти. Поставянето на полиран или гланциран гранитогрес навън е непрепоръчително, особено през зимата може да завърши с три аксела и двоен толуп. Полираните и гланцираните плочки са изключително хлъзгав, особено ако по тях има вода, затова единствените места, където може да ги поставите са тези, по които не се стъпва като например фасадата на Вашия дом. Все пак да не забравяме, че говорим единствено за външно облицоване. Нека сега разгледаме едни от най-често използваните външни пространства, където се поставя гранитогрес.
1.    Дворно пространство
Много от хората, които разполагат с дворно пространство се стремят да го превърнат в приятно и комфортно място, което да използват за отдих. Как може да бъде използван съвременният гранитогрес в него? Ами, по много начини. Може да създавате отделни кътчета като например това, където ще е разположено барбекюто. Благодарение на огромното разнообразие от дизайни при гранитогреса, може да откриете такъв, който пресъздава каменна повърхност или такъв, който е съвкупност от минимизирани камъчета и да създадете уникални пътеки. За още по-невероятен ефект може да насадите покрай пътеката цветя, които допълнително ще подчертават красотата на гранитогреса.
2.    Фасадата на къщата
Ако обърнете повече внимание на къщите покрай, които преминавате, ще забележите, че фасадата на някои от тях не се състои само от стандартната мазилка, ами е комбинирана с гранитогресни плочки. Модерният гранитогрес предлага модели, които свободно могат да се използват за външната фасада, пресъздавайки визията на тухлена стена, имитираща каменна повърхност. Има модели гранитогрес, които пресъздават дизайна на големи камъни, най-често поставяни в долната част на стената. Като цяло разнообразието от дизайни при гранитогреса ни позволява да създаваме невероятна визия не само във вътрешната част на нашия дом, но и отвън.
3.    Около басейни
Модерният гранитогрес е водоустойчив материал, който не позволява образуването на влага. Благодарение на това си качество и останалите си невероятни характеристики, гранитогресът може да бъде поставян и около басейни. Разнообразието от модели на съвременния гранитогрес ще Ви позволи да създадете уникално и модерно пространство. Как мислите? Елегантно и изчистено пространство с плочки, имитиращи камък, стилно и луксозно с гранитогрес, пресъздаващ мраморна повърхност или вдъхновение от природата за повече комфорт с модели, имитиращи дървесна повърхност.
  Без значение мястото, където сте решили да поставите гранитогреса, той ще добави стилен и модерен елемент, на който може да се наслаждавате, без да се притеснявате, че ще се разруши или деформира под влиянието на външните условия.
Заповядайте в Баня Стил, мястото където ще откриете огромно разнообразие от модели гранитогрес на достъпни цени.