Модни вариации при смесителите за баня през годините


|

В днешни дни банята и оборудването в нея са две лесно достъпни и добре познати понятия за всеки един човек.  Преди години, обаче баните са били доста по-просто устроени и по-точно мивките.
Първоначално хората са използвали „умивалници“. Умивалникът представлява леген, до който има канче с вода – един се мие – друг полива. През 1880г. са патентовани първите смесители – двуръкохватковите, които все още можем да видим в по-старите къщи или апартаменти, както в банята, така и в кухнята.
Преди години излязоха на пазара и смесителите от едноръкохватков тип.  При едноръкохватковия смесител вече имаме по-голямо удобство за работа. Само с едно движение на ръката можем да пуснем или спрем водната струя, която се регулира автоматично. Температурата на водата, също се регулира автоматично, именно заради тази улесненост на работа и по-голяма водна икономичност, едноръкохватковите смесители се предпочитат масово от хората.
Разнообразието, което пазарът ни предлага в днешно време е огромно. Едноръкохватковите смесители еволюират през годините като простотата им на ползване се запазва и дори се увеличава. Пример за една такава еволюция е термостатния смесител, при който градусите на вода се нагласят ръчно от един бутон, а от втори се наглася и силата на струята…доста удобно, нали!? Още един плюс на термостатните смесители – не губите време и водни ресурси, докато нагласите идеалната температура на водата и следователно няма „ледени изненади“ при първоначалното пускане на струята. Друга иновация, също така удобна, са смесителите със сензор, където е нужно само да си поставите ръцете пред мивката.
Този тип смесители са предпочитани най-често от обществените бани и тоалетни в различни учреждения. Тези три вида едноръкохваткови смесители са стандартните разновидности в модата на баните. Сравнително скоро излязоха на пазара, набирайки голяма популярност в дизайна на банята и кухнята, вградените смесители. Минималистичният дизайн става все по-популярен сред обществото, еко-съобразното и близкото до природата е на мода. Затова и вградените смесители стават все по-търсени, защото напомнят за минимализъм – нищо излишно наоколо, никакви стърчащи тръби и кабели. Семпло, красиво и ефективно. Най-често с вградените смесители се комбинират и т.нар. пити. Душ слушалки пресъздаващи усещане за дъждовни капки по тялото. Представете си, къпането в собствената ви баня може да ви прати някъде сред природата под приятния летен дъжд.
От друга страна двуръкохватковите смесители, все още са търсени от някои клиенти, които са привърженици на ретро стила. Има всякакви вариации на модели и цветове.  Тези смесители, също могат да бъдат от вграден тип. Тази комбинация между ретро-иновативен стил се харесва на клиентите и определено хваща окото.
Със сигурност на днешния пазар могат да се намерят всякакви видове смесители за баня, но без колебание те могат да бъдат групирани на смесители за мивка, за душ, за вана, смесител за вана и душ и вграден смесител.  Предпочитанието между тези основни четири вида смесител е изцяло индивидуално, в зависимост от желания стил в банята и, разбира се, бюджета, който сте готови да отделите. Несъмнено, обаче и хората с по-малък бюджет и тези с по-голям могат винаги да получат удобството и ефикасността на съвременните смесители за баня без никакъв проблем.

Популярни тагове

{news_tags}