Модни тенденции при избора на плочки за баня през 2021г.


|

С всяка изминала година, модните тенденции се изменят и се появяват нови такива, които напълно могат да ни изненадат. Към тези тенденции се нарежда и банята с нейният интериор и допълнителни елементи. Малка част от хората осъзнават всъщност колко много се е променило мокрото помещение през годините и какви са текущите новости и актуалности.
В днешната статия ще преразгледаме всички модни предложения през тази година свързани с банята и избора на плочки при нейният ремонт. 
1. Мраморна повърхност
Това е най-известният дизайн, който всеки познава и избира при освежаването на своята баня. Нежните ивици спускащи се по повърхността на плочките създават илюзията за безкрайност и правят финалната визия на помещението, изключително луксозна и стилна. В момента се предпочитат широкоформатни плочки с различно представен модел мрамор, полагат се както у дома така и в офиса. Дори и в различни заведения и търговски обекти, поради тяхната гланцирана или полирана повърхност, която им придава допълнителен блясък.
2. Флорални мотиви
Преди години флоралните мотиви бяха значително популярни и избирани като декор в банята. Многообразието от цветове дава пълна свобода на избора на декора и внасят артистична нотка в помещението. Цветята, изобразени върху плочките придават усещане за свежест и чистота в помещението. Също така е изключително приятно да внесеш нотка от природата директно в банята и да пресъздадеш една природна картина, която да радва всяко човешко око.
3. Геометрични фигури и орнаменти
Плочките с геометрични фигури са до голяма степен избирани поради огромното разнобразие, с което разполагат. Те позволяват да развихриш въображението си и да комбинираш различни цветове и фигури, по начин който ти харесваш. Този модел плочки се използват както и за декорни така и за подови и стенни. Чрез тях нямате нужда от допълнителна декорация, тъй като са достатъчно впечатляващи и грабващи окото. Ако желаете да внесете цвят и стил в мокрото помещение, определено този модел плочки с геометрични мотиви и орнаменти ще бъдат идеален избор.
4. Плочки с матова повърхност
Този тип плочки имат образувана грапавина, която предпазва от подхлъзване и намалява вероятността от евентуални бъдещи инциденти. Именно затова е избирана многократно за подова настилка в мокрото помещение. Също така можете да ги срещнете и в търговските центрове и места с по-голям процент човешка активност, тъй като са изключително устойчиви и здрави. Друго предимество е че поддръжката им е лесна и при появата на евентуални петна не се забелязват както при полираните плочки.
5. Плочки със светли цветове
Най-лесният начин, по който можете да преобразите мокрото помещение е като изберете плочки със светли и топли цветове. Те внасят усещане за уют и топлина, както и създават визуална представа за повече пространство. Перфектният избор за по-малки бани, които са лишени от допълнително пространство и имат нужда от освежаване. Ако желаете да направите вашата баня в един единствен цвят, то по-добре е светъл нюанс, който ще ви даде пълна свобода при избора на интериора на помещението.
Модните тенденции, по отношение на интериорния дизайн на банята се променят бързо и неусетно, но разбира се винаги ще има модели, които ще останат като вечната класика. В нашите магазини на Баня Стил ще откриете голям набор от предложения, които успешно ще освежат вашата баня.

Популярни тагове

{news_tags}