Мултифункционалните душ кабини – съвременното решение за банята

Отдавна вече душ кабините не служат единствено за преграда, предпазваща останалата част от помещението от водните пръски. С напредването на технологиите и новите изисквания на домакинствата, душ кабините търпят редица промени както в начина на изработка, така и във функциите, които предлагат. Ако преди е имало единствено обикновени душ кабини, то сега има и такива, които могат да Ви предложат истинско SPA преживяване в собствения Ви дом. Вероятно в този момент си мислите:
- С какво толкова може тези душ кабини да се отличават от стандартните, че чак да пресъздават удобствата и предимствата на истинското SPA?
Колкото и невероятно да звучи, това е напълно възможно. Мултифункционалните душ кабини разполагат с редица функции като хидромасаж, аеромасаж, ароматерапия, звукотерапия, парна баня и други, които ще разгледаме по-надолу. Благодарение на тези предимства, обикновеното вземане на душ няма да е същото. С тяхна помощ ежедневно може да се наслаждавате на редица ползи за Вашето тяло и здраве.
Изборът на душ кабина не е лесна задача. Тя е елемент, който заема голяма част от пространството, затова трябва добре да съобразите размерите на помещението с тези на желаната от Вас душ кабина. Освен това, дали формата на душ кабината е от значение? Уви и тя е важна, особено когато става въпрос за по-малки бани. При тях се препоръчват овалните душ кабини, които спестяват допълнително пространство от помещението. За щастие, макар и по-масивно изглеждащи, мултифункционалните душ кабини, също разполагат с голямо разнообразие от размери и различни форми, така че дори най-малките бани да могат да се възползват от техните предимства.
Но, нека сега се насочим към различните функции и да разберем защо мултифункционалните душ кабини са толкова полезни за нашето здраве.
1.    Хидромасажна система.
Всяка уважаваща себе си душ кабина разполага с хидромасажен душ панел. Може да се каже, че той е задължителна част от мултифункционалната душ кабина. В зависимост от модела, хидромасажната система разполага с различен брой дюзи или джетове. Тези малки и на пръв поглед незначителни елементи, ще се погрижат да отпуснат тялото Ви, масажирайки го с помощта на водна струя.
Кой казва, че не можем да се радваме на масаж и под душа, докато се наслаждаваме на обливащата ни гореща вода?
2.    Парогенератор.
Всеки от нас е запознат с предимствата от парната баня и нейните ползи върху тялото на човек. Това е може би най-отличителната функция при модерните душ кабини. Защо да ходите и да давате излишни пари на SPA, когато може в собствения си дом да се възползвате от същия терапевтичен ефект.
3.    Звуко- и ароматерапия.
Как мислите, няма ли да е прекрасно докато се наслаждавате на отпускащ масаж под обливащата Ви гореща вода, да звучат приятни звуци вдъхновени от природата и неповторими аромати, които ще Ви пренесат в свят изпълнен с наслада и приятни емоции?
4.    Хромотерапия.
Хромотерапията е позната и като цветна терапия. Тя лежи на разбирането, че всеки цвят е с различна дължина на вълните, които имат различен ефект върху организма на човек. Смята се например, че хромотерапията спомага на тялото да усвои напълно витамините и минералите. Може да се каже, че тази функция  ще увеличи терапевтичните свойства за тялото, които му дава парната баня.
Съществуват още редица по-малки и на пръв поглед незначителни елементи, които улесняват работата с душ кабината и спомагат за допълнително удобство и практичност. Такива елементи са: контролен панел, телефон, FM радио, CD Player, декоративно LED осветление и други.
В заключение бихме казали, че мултифункционалните душ кабини са едно невероятно и полезно допълнение към всяка една баня. Те не само предпазват останалата част от помещението от водните пръски, но ни позволяват да се възползваме и наслаждаваме на терапевтични и релаксиращи процедури, които в пъти ще подобрят тонуса и ежедневието ни.