Мултифункционални душ кабини - здрав дух в здраво тяло Част II


|

В първата част на тази статия се запознахме с предимствата и ползите, които могат да ни предоставят новото поколение мултифункционални душ кабини. Също така обърнахме по-голямо внимание на най-стандартния и задължителен елемент към всяка модерна душ кабина, а именно хидромасажният панел. В следващите редове ще продължим да разглеждаме поотделно всяка една функция на модерните душ кабини, запознавайки се по-подробно с нейните предимства и ползи.
2. Парна баня
Все повече нови модели душ кабини освен със стандартния хидромасажен панел, започнаха да разполагат с друга много специална функция, а именно парогенератор. От древността парната баня, редом с горещите извори се слави със своето благоприятно въздействие върху ума и тялото на човек. Терапевтичният ефект й ефект е чудесно решение за психически натоварени хора, които се нуждаят от спокойствие и релаксация. Вземането на парни бани отваря и почиства както порите ни, така и цялото ни тяло от токсини. Тя е враг на артрита, като действа отпускащо на подутите и напрегнати стави, които са характерни за него. Също така отпуска скованите от напрегнатото ежедневие мускули. Водните изпарения оказват благоприятно влияние върху различни болести като бронхиални инфекции, астма, простуда, раздразнения на синусите причинени от алергии и други. Вземането на парна баня повишава телесната температура, подобрявайки циркулацията на кръвта, което от своя страна води до допълнителна енергия и заздравяване на кожата. Парната баня в съвременните душ кабини се образува с помощта на парогенератор. Генераторът произвежда пара, влизаща в кабината през специален отвор. В режим на парна баня в модерните душ кабини се образува топла и доста влажна среда, като температурата може да достигне между 40°C - 45°C, но не повече от 50°C и голяма степен на влажност.
3. Хромотерапия
Хромотерапията е известна още като светлинна или цветна терапия. Тя лежи на теорията, че различните цветове имат различни дължини на вълните, които от своя страна влияе по определен начин на човешкия организъм. Например, доказано е, че благодарение на наличието на определен тип светлина, човешкото тяло успява да усвои по-бързо определени витамини и минерали. Поради тази причина, добавянето на светлинна система към новите модели душ кабини, спомага за увеличаването на ползите от парната баня. Освен спомагането на отделните предимства за тялото, цветовия спектър може да успокой и Вашия ум. Зеленият цвят например е чудесен избор след дългият и напрегнат ден, като само гледайки го, той Ви помага да се отпуснете и да премахнете натрупаното напрежение и стрес. Всеки цвят сам по себе си ще Ви помогне да постигнете търсения от Вас ефект за спокойствие и релакс.
Мултифункционалните душ кабини разполагат с прекалено голям набор от функции, които отново не успяхме да поберем във втората част от нашата статия. Не само функциите, но и ползите от съвременните душ кабини са толкова много, че за тях може да се кажат още много неща. Поради тази причина, нашата статия ще продължи в част III. В нея ще разгледаме и ще се запознаем с предимствата и ползите на модерните душ кабини, благодарение на които са се превърнали в лукс и необходимост.

Популярни тагове

{news_tags}