Мултифункционални душ кабини - здрав дух в здраво тяло - Част IV

В първите две части на статията ни, успяхме да разгледаме част от впечатляващите предимства и функции, които ни дават мултифункционалните душ кабини. Вече за никой от Вас не е тайна, колко ползи за нашето тяло и психика имат съвременните душ кабини. Но, нещата изброени в предишните две статии, далеч не са краят на голямото разнообразие от функции, от които може да се възползвате, затова в следващите редове, ще продължим да Ви запознаваме с предимства на модерните душ кабини.
4. Хромотерапия
Мултифункционалните душ кабини могат да ни предложат още една от най-новите тенденции при SPA процедурите, а именно - хромотерапията. Това е медицинска терапия известна още от дълбока древност, която използва въздействието на цветовете върху психическото състояние и самочувствие на човека. С напредването на технологиите и дългите години опит е доказано, че цветовете могат да помогнат при лечението на язва, безсъние, неврологични проблеми и редица други. При душ кабините с хромотерапия са вградени четири цвята, които могат да се променят съобразно настроението на човекът, който се къпе в този момент. В основата на хромотерапията са заложени два метода за въздействие на цветовете върху човека, а именно чрез очите и чрез кожата. При методът за възприемане през очите, учените го обясняват с факта, че цветът се възприема чрез рецепторите на очите и това провокира химична реакция, свързана с предаването на нервния импулс до мозъка, в следствие на което се освобождават благоприятни за организма на човека хормони. При втория метод, действието на цветовете през кожата се основава на електромагнитно излъчване. Всяко излъчване има различно поле и прониквайки в човешкото тяло, носи голяма позитивна енергия, възстановяваща биоактивния баланс и активираща физикохимичните процеси. Максимален лечебен ефект се постига с насочването на светлинния поток. Когато съчетаете хромотерапията с някой от другите функции на съвременните душ кабини, като звукотерапия и/или ароматерапия, то ефектът от процедурата е още по-голям, възстановявайки жизнения баланс и зареждайки организма с положителна енергия.
5. Звукотерапия
Представете си как се отдавате на релаксиращ душ, докато в душ кабината се чуват приятни звуци, които Ви помагат да се отпуснете и отървете от натрупаното напрежение. Повечето модерни душ кабини разполагат с функция звукотерапия, която ще Ви помогне да отпуснете ума и тялото си напълно. Звукотерапията е метод за лечение, чрез звукови вибрации, идващи от различни източници. Всеки човек е индивидуален и бива успокояван от различни неща. В случая, може да се наслаждавате на най-различни и приятни звуци, идващи от природата като песента на птички, ромолящо поточе и много други. Звукотерапията ще Ви помогне да се отпуснете напълно, да освободите съзнанието си и да се отдадете на едно приятно и неповторимо преживяване под душа.
И този път една статия не беше достатъчна да изброим останалите функции и предимства на мултифункционалните душ кабини, те просто са твърде много. За да можем да Ви запознаем добре със всяка една функция на съвременните душ кабини, е необходимо да ги опишем подробно, затова очаквайте четвърта част на нашата статия, където ще продължим да се запознаваме с невероятните ползи на съвременните душ кабини.