Мултифункционални душ кабини - малкото удоволствие в забързаното ежедневие


|

През последното десетилетие душ кабините търпят големи промени, развитие и усъвършенстване. В стремежа си за по-добро качество и по-голяма функционалност, производителите в този бранш, създават един нов вид мултифункционални душ кабини. Те не само отделят душовото пространство, но ни позволяват да се наслаждаваме на истинско SPA преживяване в собствения си дом. Съвременните душ кабини предлагат голям набор от екстри, които ги превръщат в пълноценно място за релакс. Фабрично изработените кабини са добре уплътнени и готови за монтаж. При тях освен стандартния хидромасажен панел, могат да бъдат добавени редица други функционалности като парогенератор, ароматерапия, звукотерапия и други. В следващите редове ще обърнем специално внимание на основните функции, които могат да ни предложат модерните душ кабини.
  Нека започнем с най-разпространения и задължителен елемент в една мултифункционална душ кабина, а именно хидромасажния панел. Той е конфигуриран предварително като брой хидромасажни дюзи или джетове, които в повечето случаи са насочваеми, позволявайки да масажирате лесно и безпроблемно желаните точки на Вашето тяло. В зависимост от своето разположение, вид и брой, дюзите могат да се използват за тила, кръста, гърба или зоните отстрани на тялото. В някои модели се предлагат специални допълнителни джетове за масаж на крака и ходила. Към хидромасажния панел задължително има термостатичен смесител. Той играе изключително важна роля, грижейки се да поддържа необходимата температура на водата. Освен смесителна батерия, по-голямата част от от тези панели са оборудвани с душ пита и ръчен душ, допринасящи за приятното прекарване в душ кабината. Най-общо казано, хидромасажния панел и елементите към него, ще Ви позволят да се отдадете на релаксиращи душове, наслаждавайки се на воден масаж, който ще отпусне тялото Ви, премахвайки натрупания стрес и умора от изминалия ден.
  Следващата най-отличаваща се функция при модерните душ кабини, това е парогенератора. В режим на парна баня, в кабината се образува доста топла и влажна среда, като температурата обикновено е между 40°C и 45°C. Парата навлиза в душ кабината през специални отвори, създавайки пространство, в което може да се отпуснете и наслаждавате на всички предимства, които би Ви дала една парна баня. Добре известно е, че парната баня има изключителни ползи не само за психическото състояние, но и за тялото на човек, помагайки му да се пребори с болести като бронхиални инфекции, раздразнения на синусите, различни алергии и простуда.
  За да се подпомогне ефекта от хидромасажния панел и парогенератора, модерните душ кабини предлагат допълнителни функции като ароматерапия и звукотерапия. Представете си как взимате душ след дългия и изморителен ден, докато се наслаждавате на любимите си благоуханни аромати, под отпускащи звуци вдъхновени от природата. Съберем ли в едно всички изброени до тук функции на съвременните душ кабини, то обикновеното вземане на душ ще се превърне в неповторимо преживяване, което ще докосне всяко едно от Вашите сетива.
  Освен тези основни предимства на мултифункционалните душ кабини, те предлагат и други екстри, които седят на заден плат като FM радио, телефон, телевизионен екран, CD-плейър и други.
  Ако търсите голямо разнообразие от модели, функции и размери както на мултифункционални, така и на обикновени душ кабини, то тогава магазините на Баня Стил са Вашето място.

Популярни тагове

{news_tags}