Мултифункционални душ кабини – здрав дух в здраво тяло - Част I

В съвременното и забързано ежедневие е все по-трудно да се наслаждаваме на спокойствие, уединение и релакс. Всеки ден сме подложени на стресови ситуации, които несъмнено оказват голямо негативно влияние както върху психическото ни здраве, така и на тялото ни. Поради тази причина с времето банята започна да се превръща в кътчето, където успяваме да намерим този миг спокойствие, който ни помага малко или много да премахнем част от натрупания стрес и напрежение. Водени от това дизайнерите и хората, които реновират или създават новата си баня, започнаха да обръщат много голямо внимание при нейното обзавеждане и организация. В следствие на нуждите на домакинствата и навлизането на модерните тенденции, съвременните бани се превърнаха в едно практично и функционално място, което може да се нарече един мини спа салон в къщи. Когато говорим за истинско SPA преживяване, не може да не отбележим новото поколение мултифункционални душ кабини, които са главния виновник за това неописуемо изживяване. Именно заради това решихме в тази статия да обърнем специално внимание на съвременните душ кабини и техните ползи за ума и тялото ни. В следващите редове ще Ви запознаем подробно с всички функции и предимства на този тип душ кабини и защо те са толкова полезни за нашето здраве. Макар и със същите форми като стандартните, мултифункционалните душ кабини несъмнено се отличават с по внушителна визия, която несъмнено ще е първото нещо което ще видите щом влезете в мокрото помещение. Както и останалите душ кабини, така и тези предлагат различни размери, които да съобразите спрямо пространството, което Ви дава банята. Основните форми, в които се предлагат тези душ кабини са овална и правоъгълна. Ако мокрото помещение е по-малко, но държите да разполагате с такава кабина, то най-практичният избор за Вас ще е модел с овална форма. От друга страна, правоъгълните кабини заемат повече пространство, затова и се препоръчват при по-големи бани.
От към функции модерните душ кабини разполагат с много голямо разнообразие от което може да избирате, в зависимост от Вашите нужди. Нека сега разгледаме подробно всяка една от тях.
1.    Хидромасажен панел
Всяка една мултифункционална душ кабина може да има повече или по-малко функции, но хидромасажът е тяхната запазена марка и задължителен елемент, който никога не отсъства. В зависимост от модела на душ кабината, хидромасажният панел разполага с различен брой хидромасажни дюзи или джетове, които в повечето случай са насочваеми. В зависимост от своето разположение, брой и вид, те могат да бъдат използвани за гърба, кръста, тила и зоните отстрани на тялото. Някой модели съвременни душ кабини разполагат и със специален джет за крака или ходила, което несъмнено допринася за приятното преживяване. Много често хидромасажният панел е в комплект със смесителна батерия, ръчен и стационарен душ. Смесителят играе важна роля в регулирането на температурата и силата на водната струя. Някои модели панели предлагат режим на работа наречен „воден прах“, при които водата се пулверизира на изключително малки частици, които напомнят воден облак. Тази функция има страхотен освежаващ ефект.
Мултифункционалните душ кабини, предлагат прекалено много и разнообразни функции, които не можем да поберем в една статия. Поради тази причина сме Ви приготвили втора част, в която ще продължим с опознаването на предимствата и ползите от съвременните душ кабини.