На какво да обърнем внимание при избора на душ кабини?

Когато става въпрос за ремонт на жилището и особено на банята, на дневен ред излизат не само добрите икономически решения, но и тези, които са възможно най-практични и функционални. Лесно можем да твърдим, че душ кабините са именно такъв елемент – създаващ удобство, комфорт и една доста различна визия. Въпреки това, съществуват няколко базови правила, които трябва да следваме, за да извлечем максимална полза от закупуването на душ кабина за банята.
Съвременните душ кабини, които се предлагат на пазара, могат да се похвалят с разнообразни дизайни и именно формата е първото нещо, към което трябва да се насочим, когато избираме. Тя е толкова важна, тъй като от нея зависи доколко ще бъде удобна за използване и дали пасва точно на самото помещение. Когато разглеждаме различните вариации във формите на днешните душ кабини, е необходимо съобразим дали и най-големият член на семейството ще има достатъчно пространство в една овална, квадратна или правоъгълна душ кабина. Това е важно, за да не се изпитва дискомфорт и напрежение по време на нейното използване. Най-голямо пространство предлагат правоъгълните душ кабини, но трябва да съобразите това с размерите на помещението.
Освен формата, друга важна особеност са и самите размери на предлаганите душ кабини. Повечето от тях са произведени по стандартни размери, но дори и да съществуват усложняващи избора специфики в размерите и формата на самото помещение, винаги можете да заложите на душ кабини по поръчка. Те се изработват по индивидуални размери, което може да се окаже ключов момент преди закупуването.
Много важна част от оборудването на банята с душ кабина е поддушовото корито. Съветваме Ви да не пестите средства, когато дойде време за неговото закупуване, тъй като то е друг ключов елемент за комфорта по време на къпане. Заложете на корито, което притежава система против подхлъзване и е изработено е от стабилни материали. Поддушовото корито е значима част от изграждането на пода на самата душ кабина, но ако все пак търсите по-семпла и необемна визия, можете да изберете линеен сифон или по-тънък праг.
Следващ важен момент при избора на душ кабина е дебелината на стъклото. Обикновено тя варира между 6 и 8 мм. Тук е важно да се обърне внимание на това дали стъклото е закалено или не. Подсиленото стъкло е много по-устойчиво на температурни промени, което е важна особеност, когато говорим за банята.
Следващ етап преди закупуването на душ кабина е нейното позициониране. Най-добрият вариант е тя да бъде монтирана на мястото, където се намира душа. В много случаи това не възможно, затова позицията на душ кабината винаги трябва да бъде обсъдена със специалист, за да се намери най-оптималното решение за Вашата баня.
Друга особеност, която трябва да вземем предвид, когато се ориентираме в изобилието от съвременни душ кабини, е хромираното покритие на елементите. То е важно, тъй като осигурява по-лесно почистване и предпазва от преждевременно олющване на профилите.
В морето от разнообразни модели на модерни и практични душ кабини, е от изключителна необходимост да притежаваме основи, върху които смело да градим дома на мечтите си. С информацията, която предоставихме в днешната статия, се надяваме да сме улеснили избора Ви и да сме били максимално полезни. Не забравяйте винаги да съобразявате покупката с помещението, а не помещението с покупката.