На какво да обърнем внимание при изборът на гранитогрес?


|

Гранитогресът е отлично решение за тези от Вас, които държат на елегантният дизайн, но и не позволяват да се прави компромис с качеството. Материалът е създаден чрез високотехнологиен процес, който го превръща в една от най – сигурните опции за облицовка.
Той предлага големи предимства, когато става въпрос за дизайн. Стилната му визия позволява безкрайни идеи за интериорни и екстериорни приложения. Предлага се огромно разнообразие от цветове и модели сред които да откриете това, което е подходящо за Вас.
Този вид плочки са страхотен избор за всяко място по отношение на износване в зони с постоянен трафик от семейства и домашни любимци. Повърхността им е устойчива на почти всякакви технически натоварвания, което го превръща в универсален материал, който спокойно може да се използва за полагане върху стени и подове както вътре, така и навън. Процентът му на водопоглъщаемост е равен нула, превръщайки го в добър вариант за банята. Несравнимата му здравина гарантира, че веднъж поставен, едва ли ще се наложи да бъде подменян, освен ако вече не отговаря на естетиката на помещението.
Няма нищо по – лошо от това да сте открили перфектният гранитогрес за вашият дом, а когато става въпрос за полагане на плочката, тя не е с правилния размер. Когато обновявате интериора си, вземете предвид цялостното оформление на помещението и с какво пространство разполагате. Основното правило при проектирането е първо да вземете предвид размера на стаята. Плочките с голям формат изглеждат зашеметяващо както на стените, така и на пода и придават безупречен завършек на помещения с голяма квадратура. Те са чудесни за подчертаване на размера на им, за да изглеждат още по стилни.
Друг фактор на който е добре да обърнете внимание е завършващото покритие на плочката. Решението да използвате матова или гланцова плочка за вашия дом се свежда само и единствено до личните Ви предпочитания и размера на въпросното пространство. Матовата плочка е устойчива на хлъзгане и а замърсяваният по нея са по – малко видими. Полираният вариант прави стаята да изглежда по-голяма, лесна за почистване и определяно озарява помещението. Като недостатък на матираният завършек може да отбележим по – трудоемкото му почистване, заради леката грапавина, а на гланцовото покритие – опасността от подхлъзване когато е мокро.
За да се радвате на гранитогресът си максимално дълго време е необходима правилно полагане и монтиране. Задължително потърсете услугите на квалифициран майстор и се запасете с приблизително 10% допълнително плочки от предвидените. Целта е при необходимост от същият модел, плочките да са от една и съща партида и да не се получава разминаване в цветовите нюанси.
Последно ще обърнем внимание на една от най – важните стъпки, а именно слагането на фугираща смес. Не подценявайте този процес в никакъв случай. Вашият гранитогрес трябва да бъдат и добре фугирани, за да се избегнат евентуални течове и да се придаде по вече устойчивост на плочките.
Надяваме се тази статия да е била от полза. Баня Стил предлага огромен асортимент от всякакви видове плочки сред които да откриете най – подходящите за Вас.

Популярни тагове

{news_tags}