Новите смесители за кухня – модерният акцент у дома

Кухнята е сърцето на всеки дом. Това е мястото, което най-силно е повлияно от майчината енергия в дома, своеобразен символ на уюта и топлото домашно огнище. Начинът на обзавеждане много зависи от това колко време прекарваме в нея, дали това е мястото, в което само готвим или е тази част от дома, където се събира цялото семейство. Дизайнът на съвременната кухня е изчистен и модерен. Дискретността обаче по никакъв начин не бива да е за сметка на функционалността. Несъмнено един от най-използваните елементи в кухнята е смесителя. Той е неизменна част от дизайна, придавайки ѝ завършен и цялостен вид. Затова освен красив, той трябва да бъде и практичен.
Категорията смесители за кухня включва най-голямо разнообразие от видове по отношение на конструкция, монтаж, функционалност и материали. Монтажът може да се извърши на стената или на самата кухненска мивка. Отдавна стенния монтаж не се радва на същата популярност както в миналото. Причините за това са не само ограничените възможности за избор на дизайн, но и най вече липсата на удобство при ползване. Затова най-предпочитани са стоящите смесители за кухня. Именно и заради това разнообразието при тях е най-голямо. Най-често те са едноръкохваткови, което улеснява работата с тях, позволявайки само с едно движение на ръката да регулирате струята на водата, както и да настроите желаната температура. Съвременните смесители за кухня разполагат с керамичен затварящ механизъм, който гарантира здравината и устойчивостта на продукта години наред, като предотвратяват нежелани течове. Керамичната глава гарантира оптимално удобство и безопасност.
За да бъде един смесител плавно управляем, той трябва да разполага със съвременната технология SilkMove. Технологията гарантира прецизен контрол над дебита и температурата на водата, както и гладкото и безпроблемно управление дори след дълги години.
Новите смесители за кухня са съобразени с концепцията за пестене. Те грижливо икономисват вода и енергия, което ни най-малко не е за сметка на качеството на смесителя. Именно такава е и технологията ColdStart, при която при средно положение на ръкохватката тече студена вода. Освен, че ни предпазва от нежелано изгаряне, тази технология пести енергия. При необходимост от топла вода, ръкохватката се завърта и се настройва желаната температура. Идеята на тази технология да не се използва топла вода, когато не е необходимо, като това се превръща във формула за икономия на енергия.
Друга разпространена функция при съвременните кухненски смесители, създадена за да пести, е технологията EcoJoy. Тя намалява разхода на водата и енергията без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, но както при ColdStart функцията, това не е за сметка на качеството и удобството.
Ако имате малки деца безопасността е от огромно значение. Модерните смесители за кухня разполагат с технологията ColdBody, при която тялото на смесителя е студено, независимо от температурата на течащата вода.
Още нещо, което е от голяма полза при новите модели смесители за кухня, е технологията Zero. Това означава, че тялото на батерията не отделя олово, осигурявайки чиста и безопасна вода.
Съвременните смесители за кухня залагат на двата най-важни аспекта – практичност и функционалност. Точно заради това някои от тях се отличават с издърпващ се шлаух, който дава огромна свобода на движението. Често душ главата разполага с няколко вида струя на водата за по-функционални резултати. Изключително удобство е ако мивката Ви е с две корита.
Освен всички технологии, които са от изключително значение, при смесителите е важен и добрия външен вид. За това се е погрижило хромираното покритие, което не позволява натрупването на замърсявания, петна и котлен камък и придава невероятен и изящен блясък. Освен разпространените хромирани батерии, на пазара все по-често се предлагат модели с различни цветове, които създават една напълно нова и освежена обстановка. Те имат висококачествено прахово покритие, което гарантира добрата визия на смесителя. Внесете в кухнята практичност и функционалност, но и нотка на елегантност с модерните смесители за кухня.