Новите смесители за кухня – съвършеното удобство у дома

Във всеки един дом кухнята е мястото, където се събира семейството, или иначе казано кухнята е сърцето на дома. Своеобразен символ на уют и топло домашно огнище. Затова е от огромно значение как ще бъде обзаведена тя. Оказва се това не е съвсем лека задача – да успеем за съчетаем красота и стил с функционалност и практичност. Несъмнено един от най-важните елементи, които оказват голямо значение за визията и функционалността на кухнята, това е смесителят. Той е неизменна част от дизайна, придавайки ѝ цялостен и завършен вид.
Разнообразието при модерните смесители за кухня е голямо. Можем да ги класифицираме по отношение на конструкция, монтаж, функционалност и материали. Определящ фактор по отношение на конструкцията е наличието на керамична глава. Тук е много важно да се отбележи, че вече всички смесители за кухня са оборудвани с този компонент. Той осигурява здравина и устойчивост на продукта, предотвратявайки нежелани течове, като по този начин удължава живота на продукта. Керамичната глава гарантира оптимално удобство и безопасност.
За да бъде един смесител за кухня плавно управляем, той трябва да разполага с функцията SilkMove. Това е технология, която гарантира прецизен контрол над дебита  и температурата на водата, като гарантира гладко и безпроблемно управление години наред.
Съвременните смесители за кухня са съобразени с концепцията за пестене. Именно технологията Coldstart  е точно такава. Тя гарантира, че при първоначално пускане на батерията, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. При необходимост от топла вода, ръкохватката се завърта и се настройва желаната температура. Идеята на тази технология е да не се използва топла вода, когато не е необходимо, а това се превръща във формула за пестене на енергия. Друго предимство на Coldstart технологията е, че ни предпазва от нежелано изгаряне.
Нещо, което е от огромно значение за пестенето, е функцията EcoJoy. Тя намалява разхода на вода и енергия, без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух като по този начин се пестят водни ресурси, но без да е за сметка на качеството и удобството.
Още нещо, което е свързано с безопасността при използването на модерните смесители за кухня, е технологията Coldbody. Тя поддържа тялото на смесителя студено, без значение каква е температурата на течащата вода.
Новите смесители за кухня залагат на двата най-важни аспекта, именно практичност и функционалност. Точно заради това някои модели разполагат с издърпващ се шлаух – той дава огромна свобода на движението. Често душ главата разполага с няколко вида струя на водата за по-функционални резултати.
При съвременните смесители за кухня, освен на функционалността, трябва да обърнем внимание и на външния вид. Новите смесители за кухня се делят на едноръкохваткови и двуръкохваткови. Едноръкохватковите смесители за кухня набират все по-голяма популярност сред потребителите. Те са по-предпочитани, защото позволяват само с едно движение на ръката да регулирате силата на струята на водата, както и да настроите желаната от Вас температура. Това ги прави много по-икономични, тъй като много по-бързо достигате предпочитаната температура.
Двуръкохватковите също притежават своите качества и предимства. Едно от тях е, че са оборудвани с въртящ се чучур, който лесно може да бъде подменен при нужда.
При новите смесители за кухня е важен изящния външен вид. За да бъде един смесител бляскав и лесен за почистване, той трябва да бъде с хромирано покритие. То гарантира добрата визия на смесителя, като предпазва от натрупване на варовикови частици.
Залагайки на съвременните смесители за кухня, Вие ще превърнете своя дом в стилно и функционално място, без да влагате много усилия в това.