Новите технологии и предимства при съвременните смесители за кухня

Абсолютно всеки е наясно с това, че едно от най-важните и използвани помещения у дома е кухнята. В нея, съвременният човек прекарва по-голямата част от ограниченото си свободно време. В кухнята се случват редица важни и радостни мигове. Точно поради тези причини е от изключителна важност кухнята в дома на съвременния човек да е функционална, модерна и практична. Модерното строителство не спомага особено за това, тъй като с всяка изминала година размерите на апартаментите стават по-малки, следователно и пространството в кухнята намалява. Поради тази причина всеки е принуден да търси алтернативни начини и средства, с които да преобрази смаленото помещение във функционална и елегантна кухня.
При ремонта и последващото го обзавеждане на кухнята е много важно да се обърне огромно внимание дори на най-малките и „незначителни“ детайли.
Точно такъв малък, „незначителен“ и често пренебрегван детайл са смесителите за кухня. Много хора не отделят достатъчно време и не разбират колко важно е да се изберат правилните смесители за кухня, тъй като от този избор често зависи колко време ще прекарваме над мивката и дали няма сами да си усложнят работата в кухнята.
В следващите редове ще обсъдим множеството предимства и технологии, които съвременните смесители за кухня притежават и защо е важно да се насочим точно към тях.
Първите смесители за кухня възникват с една основна цел, откъдето идва и името им, а именно – да смесват топлата и студената вода до достигане на желаната температура. Тези смесители могат да се разпознаят изключително бързо, тъй като външният им вид ги издава. Първите смесители за кухня се характеризират най-вече с две ръкохватки – за топла и студена вода.
И днес, основната цел на всички смесители за кухня е достигане на подходяща температура на водната струя, чрез смесване на топлата и студена вода. Но функциите и предимствата на модерните смесители за кухня не спират само до там.
Първата и най-видима промяна при съвременните смесители за кухня е изчезването на двете ръкохватки. На пазара в момента тотален хит са моделите смесители за кухня с една ръкохватка. И има защо. Благодарение на възникването на едноръкохватковите смесители за кухня, работата с тях е улеснена в пъти, тъй като вече само с едно единствено движение може да достигнете желаната температура. Други две невидими за човешкото око системи, спомагат за дори по-лесната и бърза работа със смесителя. Това е системата „SoftTurn“ и керамичната глава. Работейки в синхрон, тези две незабележими новости при модерните смесители за кухня, осигуряват допълнителна здравина и устойчивост на батерията, улеснявайки в пъти работата с нея и спестявайки Ви време.
Голяма част от новите модели смесители за кухня са със специално покритие, което освен че запазва перфектният външен вид на батерията, не позволява и натрупването на петна и най-вече – варовик.
Друга новост свързана с тялото на модерните смесители за кухня е така наречената функция „ColdBody“. Тази система не позволява нагряването на тялото на новите смесители за кухня, въпреки високата температура на водата течаща от чучура. Фунцията “ColdBody” е изключително полезна за семейства с малки деца, тъй като предотвратява нежелано изгаряне.
Следващата изключително полезна функция при новите смесители за кухня е нещо доста иновативно, а именно – издърпващ се шлаух. Благодарение на него, Вие разполагате с доста повече свобода на движение, а също ако мивката Ви е с две корита, не се нуждаете от втори смесител.
Аераторът все по-често е снабден със системи, които обогатяват водата с въздух, като по този начин не само, че намаляват значително времето за работа със смесителя, но и пестят водни ресурси. Тъй като все повече хората търсят ниски смесители с предимствата на високите, производителите на смесители за кухня създават батерии с регулираща височина, които дават както удобствата на ниския смесител, така и предимствата на високия.
Разбира се, освен с технически характеристики, новите смесители за кухня се славят и с елегантен, изчистен и изящен дизайн. Цветни, ниски, високи, с извит чучур или какъвто и модел да си представите, модерните смесители за кухня не ще Ви разочароват. Тяхната основна цел е да улеснят Вашата работа и да Ви спестят време, тъй като точно това е, от което всеки се нуждае – време. Създайте елегантна, стилна и изключително функционална и практична кухня, избирайки модерните смесители за кухня.