Нововъведения при съвременните мебели за баня


|

С настъпване на най-приятния и красив сезон - пролетта, навън времето става топло и слънчево. Сякаш след зимната картина на бял студ, света се събужда за един нов цикъл на сътворение и прераждане. А с всичко това, се събужда и желанието у нас за творчество и промяна.  Една от промените, към които се стремим най-често, и която ни носи най-голямо удовлетворение, е преобразяването на нашето жилище. Независимо дали ще сменим обзавеждането или ще направим цялостен ремонт, цялото това преобразяване е свързано с куп вълнения и притеснения. Помещението, което желаем да променим на първо място, несъмнено е банята. Тя е особено място в дома, в което човек се чувства сам със себе си, за да се отпусне тялом и духом. Затова е от особена важност банята да е красива и приветлива. Но за да я превърнем в модерна, съвременна и удобна е много важно да си осигурим най-доброто обзавеждане.
Несъмнено изграждането на банята е задача, към която трябва да се подходи много внимателно, за да придобие тя привлекателен, уникален и индивидуален стил. За това е от особена важност какво обзавеждане ще изберете. Независимо дали банята е малка или разполага с голяма площ, би било добре така да я изградите, че да използвате пълноценно свободното пространство в нея. Един от основните елементи, който е ключов за обзавеждането на банята, е комплектът мебели за баня. Те трябва да бъдат подбрани така, че да създават усещане за простор и свобода в банята, да заемат възможно най-малко място и да изглеждат добре.
Съвременните мебели за баня са не само красиви и шикозни, те също така са практични и функционални. Отличават се с редица нововъведения, чиято цел е да направят престоя ни в банята по-ползотворен и благоприятен. Разнообразието от мебели за баня е възможност да направим най-точния подбор от отделни части или цял комплект, който да отговаря на изискванията на помещението.
В последните години особено много се налагат конзолните мебели за баня. Те се монтират директно на стената, като осигуряват повече пространство в банята и създават усещане за динамика и раздвиженост. Благодарение на липсващите крачета, пространството под шкафа се почиства бързо и безпроблемно, без опасност от натрупване и задържане на прахови частици. Съвременните мебели за баня дават възможност да комбинирате долен шкаф с огледало или горен шкаф. Ако пространството Ви позволява може да включите към комплекта и конзолна колона, която ще осигури допълнително пространство за съхранение на тоалетните принадлежности. Съвременните колони са с вграден кош за пране, което е допълнително удобство и спомага за по-добрата организация на пространството.
Голяма част от горните шкафове за баня са с вградено осветление или LED лунички. При по-съвременните модели стандартния контакт е заменен с инфраред сензор за включване и изключване на осветлението. Този сензор е изключително чувствителен и при приближаването му осветлението се включва, а при отдалечаване съответно се изключва. Някои модели разполагат с тъч бутон, чрез който се регулира осветлението.
Несъмнено една от най-предпочитаните иновации при съвременните мебели за баня е технологията “soft close” . Това е механизъм за плавно и безпроблемно затваряне, който предпазва вратичките от силно затваряне или трясване, което би довело до тяхната деформация. Производителите на мебели за баня прилагат тази технология при изработката както на горни , така и на долни шкафове, също и при колони.
На пазара могат да се открият много и разнообразни модели мебели за баня. Безспорно всички нововъведения, които прилагат техните производители, са само и единствено, за да улеснят престоя ни в банята, да го направят по-приятен и ползотворен.

Популярни тагове

{news_tags}