Нововъведения при съвременните смесители за баня

Банята е едно от най-важните и интимни места в нашия дом. Място, в което да се отдадем на пълен релакс след тежкия и изморителен ден или място, което да ни зареди с енергия за едно напрегнато ежедневие.  Ето защо е от изключителна важност да се обърне огромно внимание на нейното обзавеждане. Защото дори най-малките и незначителни елементи ако не бъдат подбрани с внимание, след време започват да създават проблеми. Един такъв елемент, който е неизменна част от обзавеждането на всяка баня, е именно смесителят. Макар дребни и незначителни, модерните смесители за баня изпълняват най-важната задача – да снабдяват банята ни с подходяща на температура вода. Ето защо е много важен изборът, който правим. Освен изискан и стилен дизайн, трябва да обърнем внимание на редица другите фактори, които остават скрити за човешкото око. Като за начало е добре да вземем решение за вида на смесителя, да бъде правилно подбран за да съответства на мивката ни, с която ще бъде комбиниран и да е максимално удобен за ползване. Един от факторите, който ще спомогне за избора ни, е вида на монтажа - дали да се извърши на самата мивка или на стената. Смесителите за стенен монтаж отдавна не се радват на същата популярност, както в близкото минало. Причините за това са не само ограниченията в избора на дизайн, но най-вече липсата на удобство при ползване. Докато разнообразието при стоящите смесители за баня е огромно. Те могат да бъдат едноръкохваткови, както и двуръкохваткови. Разбира се едноръкохватковите се радват на по-голяма популярност.  Освен, че имат огромно разнообразие в избора на дизайн, те се отличават и с улесненото си използване, позволявайки само с едно движение на ръката да регулирате силата на струята на водата, както и температурата.
Друг определящ фактор при избора на смесители за баня е наличието на керамичен затварящ механизъм. Именно той осигурява допълнителна здравина и устойчивост, като предотвратява нежелани течове. Освен това удължава живота на батерията.
Както добре знаем, съвременните смесители за баня са съобразени с концепцията за пестене. Те грижливо икономисват вода и енергия, което никак не е за сметка на качеството. Именно такава е функцията ColdStart, при която при средно положение на ръкохватката потича студена вода. Освен, че ни предпазва от нежелано изгаряне, тази технология пести енергия. При нужда от топла вода, ръкохватката се завърта и се настройва желаната температура. Идеята на тази технология е да не се използва топла вода, когато не е необходимо, като това се превръща във формула за икономия на енергия.
Друго нещо, което е обвързано с безопасността, това е технологията ColdBody. Удобството при нея е, че независимо от температурата на течащата вода, тялото на смесителя е студено.
Както знаем, за да е удобен един смесител, той трябва да бъде плавно управляем, именно за това спомага функцията SilkMove. Тя гарантира прецизен контрол над дебита и температурата на водата, както и гладкото и безпроблемно управление години наред.
Друга тенденция при съвременните смесители за баня, обвързана с престенето, е технологията EcoJoy. Тя намалява разхода на вода и енергия без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, но без това да е за сметка а качеството и удобството.
Още нещо, което е от голям плюс при съвременните смесители за баня, това е технологията Zero. Това означава, че тялото не отделя олово, осигурявайки чиста и безопасна вода.
Както знаем първото нещо, което привлича погледите ни при избор на смесител, това е добрия бляскав външен вид. А за да бъде един смесител такъв, той разчита на хромираното си покритие. Освен, че придава невероятен блясък на батерията, то не позволява натрупване на котлен камък, замърсявания и петна.
Модерните смесители за баня, заедно с редица нововъведения, се превръщат в основен акцент в съвременното санитарно помещение.