Новости при модерните смесители за баня

В модерният и забързан свят, всеки един човек се нуждае от място, на което може да се спре и да отдъхне. Място, в което да отмие и отстрани стреса и напрежението, насъбрани през тежкият работен ден. Всички разполагаме с подходящо помещение, което да превърнем в място изпълнено с уют и комфорт, място което да ни даде нужното уединение. Но доста често пренебрегваме възможностите на това помещение и не използваме на максимум дори малкото пространство, с което разполагаме. Кое е това помещение? Банята, разбира се.
Банята е перфектното помещение за пълен отдих след дълъг работен ден. Но за да се случи това е нужно при нейният ремонт да бъде обърнато внимание на всеки малък детайл. А кои детайли при ремонта и обзавеждането на банята често пренебрегваме? Смесителите, разбира се. Различните смесители за баня са жизненоважен елемент от обзавеждането на банята и това до колко ще бъде функционална тя.
Първите смесители за баня, които възникват на пазара са двуръкохватковите. По тяхното име всеки може да се досети каква е била основната им функция. Да смесват студената и топла вода, разполагайки с две ръкохватки. Това е. Но благодарение на скоростното развитие на технологиите и покачващите се нужди за спокойствие, практичност и релакс на съвременния човек, модерните смесители за баня еволюират и се превръщат в перфектният инструмент, който улеснява работата ни и може да ни донесе пълно отпускане.
В момента на пазара се предлагат няколко вида смесители за баня. Смесители за мивка, смесители за душ и смесители за вана, като доста често последните два вида се предлагат комбинирани.
Основните характеристики на новите смесители за баня, подходящи за умивалник е, че все по-често се предлагат с по-голяма височина, чиято цел е да улесни работата с него. Друга много видима промяна при модерните смесители за баня е изчезването на двете ръкохватки.
Най-търсените и предлагани модели смесители за баня в момента на пазара са едноръкохватковите. Основното предимство на едната ръкохватка е, че само с едно движение на ръката се постига желаната температура и стила на струята на водата. Благодарение на иновативната система „SoftTurn”, ръкохватката се движи плавно и безпроблемно. На огромен процент от ръкохватките на новите модели смесители за баня има и индикации за топла и студена вода. Друго невидимо за окото предимство и дори новост при съвременните смесители за баня е керамичната глава или така нареченият керамичен затварящ механизъм. Той гарантира за здравината и издръжливостта на смесителя.
Новите модели смесители за баня се предлагат с аератори, чиято цел е обогатяването на водната струя с въздух, като по този начин прави работата с батерията в пъти по-практична, но и спестява излишно изразходване на водни ресурси.
Безопасността е една от основните цели на световните производителите на смесители за баня. Поради тази причина те създават две изключително полезни функции, а именно – “ColdStart” и “ColdBody”. Функцията „Coldstart“ означава, че при всяко първоначално пускане на смесителя, от чучура ще потича студена вода. Изключително полезна функция, тъй като по този начин се избягва изненадващо изгаряне, но същевременно се спестява енергия, а също и водни ресурси. Системата „ColdBody” поддържа тялото на смесителя винаги студено, без значение от температурата на течащата вода. И двете функции са насочени към завишената безопасност, която никога не е излишна, особено ако наоколо има малки деца.
Другият вид смесители за баня, а именно смесители за вана/душ, разполагат с всички тези предимства и характеристики, но и още повече, тъй като тяхната основна цел е насочена в помощ за пълното отпускане на тялото и ума.
Взимането на душ отдавна не е толкова просто и незначително и то благодарение на съвременните смесители за баня. Голяма част от смесители за вана/душ разполагат с редица системи и функции, чиято цел е да спомогнат да се отмият умората и негативните емоции. Това се постига благодарение на редица различни функции като разнообразни струи на водата, всяка носеща различно усещане със себе си. Огромно предимство при модерните смесители за вана/душ е, че разполагат и с автоматични превключватели, като по този начин преминаването на водната струя от смесителя за душ към този за вана е бързо и лесно.  Различните струи на водата въздействат на мускулите ни и се справят безпроблемно с отпускането им и отмиването на напрежението.
Не на последно място е важно да бъде обърнато внимание на естетиката. Все по-нови и нови модели смесители за баня се предлагат в различни форми, модели, размери и цветове. Хромираното покритие, което се използва при модерните смесители за баня дава допълнителна защита и запазва за по-продължителен период от време перфектния външен вид на батерията. Световните производители на смесители за баня се стремят и успяват да произведат продукти, които да бъдат не само изключително функционални и надеждни, но и да паснат на всеки вкус и интериор.