Новото поколение смесители за кухня - изящество и стил в едно

Съвременната кухня е едно от най-важните помещения в дома на всеки един от нас. Точно поради тази причина е от изключителна важност да се обърне огромно внимание на дори най-малките детайли, когато правим ремонт.
Такива малки и често пренебрегвани детайли са така наречените смесители за кухня.
Повечето от Вас могат да си кажат в този момент: „Какво пък толкова им е специалното на тези смесители за кухня?“.
Истината е, че точно те могат както да превърнат кухнята в едно от най-функционалните места, така и да Ви създадат огромни проблеми.
Защо?
Защото ако не се обърне достатъчно голямо внимание при избора на смесители за кухня, може да попаднете на изцяло неподходящ модел за Вас, който ще отнеме изключително много от функционалността на Вашата кухня.
А именно нивото на функционалност на кухнята Ви, ще определи дали времето прекарано в нея ще е ползотворно и приятно или не съвсем.
Съветът ни при избор на смесители за кухня е да се насочите към най-новите модели, защото точно те могат да Ви предложат нужните функции и предимства.
В следващите редове ще разгледаме точно тях. Ще разберем за огромните и някои не толкова забележими промени направени по външността и устройството на съвременните смесители за кухня.
Най-лесно забележимата промяна при новите смесители за кухня е изчезването на двете ръкохватки. Последните модели смесители са основно едноръкохваткови и за това си има основателна причина.
Единичната ръкохватка не само дава много по-голяма свобода на движение, но и прави контрола над температурата и силата на струята много по-прецизен.
Друга лесно забележима промяна при новите смесители за кухня е, че вече се предпочита не стенния монтаж, а стоящият. Точно поради тази причина съвременните смесителни батерия са основно стоящи модели, а някои от тях са с регулируема височина, което позволява поставянето им под прозорец.
Издърпващият се шлаух или глава е също изненадваща и изключително полезна нова функция при модерните смесители за кухня, която улеснява всичко. В повечето случаи душ главата на този тип смесители разполага и с няколко вида струи на водата.
Керамичната глава е така нареченият „невидим ангел“ при кухненските смесители. Тя не може да бъде видяна, но нейната функция е изключително важна. Керамичният затварящ механизъм не позволява нежелани течове, запазвайки смесителя за много по-дълъг период от време.
Аераторите при новите смесители за кухня също са подобрени. Те обогатяват водната струя с въздушни балончета, което само по себе си я прави много по-ефективна и силна, докато същевременно намаляват излишния разход на водни ресурси.
Тъй като новите технологии са все по-насочени към опазване на околна среда, както и безопасността на потребителите, голяма част от модерните смесители за кухня разполагат с функции точно за това.
Една от системите за безопасност е ограничител за топлата вода, който не позволява надвишаване на температурата над 38 градуса.
Други такива функции са „ColdStart” и „ColdBody”.
Системата “ColdBody” поддържа тялото на смесителната батерия студено, независимо от температурата на течащата вода, което е изключително полезно ако у дома имате малки деца.
„ColdStart” гарантира, че при стартирането на смесителя, ако ръкохватката е в средно положение, то от чучура винаги ще потича студена вода. Така се избягват нежеланите изгаряния и същевременно не се използва топла вода, когато не е необходима, намалявайки разходите на енергия.
Разбира се, производителите на смесители за кухня са се погрижили за всичко и освен функционални продукти, те създават истински произведения на изкуството. Новите модели смесители за кухня са с изчистени, стилни и изключително елегантни дизайни, които пасват на всеки интериор.
Избирайки внимателно Вашият кухненски смесител, Вие си гарантирате сигурност, устойчивост, функционалност и разбира се, стил.