Някои основни предимства на гранитогреса


|

Факт е, че гранитогреса е все по-предпочитана настилка и облицовка за всеки дом, офис, вила или хотел. Предимствата на този вид материал са многобройни -  както от практична гледна точка, така и по отношение на неговите визуални качества. Действително са безспорни качествата, които притежава и с развитието на новите технологии за производство се оказва, че има защо да се инвестира в избора на гранитогрес. Можем спокойно да кажем, че гранитогреса е все по-популярен именно заради предимствата, които има пред останалите подови настилки познати на пазара. В тази статия ще разгледаме, някои от основните предимства на гранитогреса:
1.Качества
Едни от най – важните качества на гранитогресните плочки е, че са устойчиви на високо натоварване,напрежение и дори на удари. Износват се изключително бавно и трудно, което не позволява тяхното захабяване. Гранитогреса издържа както на много голямо натоварване при преминаване на много хора, така и на резки температурни промени. Може да се използва в среди с температура в диапазона между -50 и +50 градуса. Това е още един плюс в неговата дълготрайност. Друго много важно качество, което притежава граниотгреса е това, че в гранитогресните плочки няма пори и абсорбирането на вода е около 0,05%. Именно тава негово качество го прави най – предпочитан за мокрото помещение, където влагата се отделя непрекъснато.
2.Функционалност
Истината е, че този материал създава неограничени възможности за постигането на изключително атрактивен и запомнящ се дизайн във всяко едно от помещенията на всеки дом. Поради това и предвид качествата, които споменахме гранитогреса е многофункционален и може да се използва и полага както в закрити помещения, така и на открито. Гранитогреса е подходящ за кухня, баня, стълбище, тераса всяка стена и дори на двора. Където и да решим да поставим тази облицовка, ще получим неповторим стил и качество.
3.Разнообразие
Разнообразието от форми, размери, цветове и принтове са наистина невероятни и впечатляващи. Според вида помещение, което искаме да облицоваме, бихме могли да заложим на класически дизайн гранитогрес или на такъв, който е доста “смел” на фона на преобладаващите тенденции. Имитациите, предлагащи се на пазара най-често могат да бъдат на камък, мрамор, дърво, паркет или тухла. Това разнообразие ни позволява да постигнем уникален и индивидуален стил във всяко помещение. Друго предимство за широкото приложение на гранитогреса е ,че се изработва с няколко типа повърхности в зависимост от търсения ефект.Това са релефна, полирана и матирана. Полираният гранитогрес е една предпочитана визия за всекидневната и спалнята придавайки им стилна и бляскава визия, а матираният чудесно решение за всяка баня, кухня и коридор, предпазвайки ни от подхлъзгания и неприятни инциденти.
4.Почистване
Това, че гранитогресните плочки се износват бавно и трудно се захабяват, прави почистването и поддържането им изключително лесно и удобно. Плочките са наистина безупречни и са устойчиви на всякакви химични продукти, температурни разлики и други екстремни обстоятелства. Такива настилки без проблем можем да третираме с всякакви препарати без да се притесняваме, че техния гланц, мат или въобще цвят ще бъдат нарушени. Обикновената подова настилка изисква много повече време и грижа за почистване. Ето защо плочките тип гранитогрес са избора на много все по-голям брой домакинства.
От всичко споменато в статията можем да кажем, че гранитогреса е универсално и стилно решение, което може да ни гарантира лесна подръжка и дълъг живот. Това го прави една от най-предпочитаните облицовки за интериора и екстериора.

 

Популярни тагове

{news_tags}