Основни видове гранитогрес


|

Една от най-качествените и модерни подови настилки е именно гранитогресът. Плочките са изключително устойчиви и здрави, а видове гранитогрес на пазара ще откриете изключително много. В тази статия ще Ви разкажем за произхода, характеристиките и неговите предимства.
Едно важно нещо, което трябва да знаем когато започваме ремонт  на новия ни дом, това е основата му. Плочките трябва да са здрави и издръжливи на температурите и да придават естетически, красив и стилен вид.
Гранитогресът възниква през 80-те години на XX век в Италия. Първоначално е използван за мащабно строителство.
Той е изкуствено създаден. Основните му съставки са пясък, смола и глина, които се смесват и се получава  хомогенна смес. След това се изпича на 1200 градуса и по този начин се премахва всякаква влага. Именно на този процес се дължи неговата влаго- и водоустойчивост. Следва двойно пресоване и високата температура, които спомагат гранитогресът д а няма кухини по повърхността. Последните етапи при създаването му са шлайфане и полиране, като по този начин достигаме до четирите основни видове плочки – матирани, гланцирани, релефни и полирани.
Всеки тип гранитогрес си е индивидуален, имайки си своите предимства и особености.
Полираните и гланцираните представят изключителна елегантност, изисканост и стилен дизайн. Те са гладки на допир. Благодарение на перфектно гладката повърхност, която притежават, моделите не позволяват задържането на петна и мърсотия, а почистването става изключително лесно и бързо. Този вид плочки гарантират за висока класа, лукс и изящество във всеки един дом.
Матираният гранитогрес се използва там, където се търси и изисква допълнителна здравина, която е характерна за естествения камък, та дори по-висока от нея. Той е по-достъпен, като цена в сравнение с полирания, тъй като при производството му не се отделя време за неговото полиране и допълнителна обработка. Гранитогресът ще запази външният си вид винаги един и същ, без значение кога сте го поставили. Той притежава лека грапавина на повърхността, която намалява опасността от неприятни инциденти върху мокър под. Макар да не притежава този луксозен вид, като полирания, тази настилка е изключително лесна за поддръжка и експлоатация, като могат да бъдат наранени изключително трудно. Този модел гранитогрес  се използва в редица домове.
Това са само основните видове гранитогрес, които в момента се предлагат на пазара.
Освен за подова настилка, той може да се използва и за облицовка на офис сгради и колони.
Избирайки гранитогрес за дома си, е важно да се замислите дали ще се използва за вътрешно  или външно покритие. Точно затова много хора залагат на тези видове плочки, които може да се похвали с голяма износоустойчивост, практичност и високо качество. Макар да е малко по-скъп от теракотата например, изцяло оправдава инвестицията в него за дълъг период от време. Препоръчваме Ви да заложите именно на материала гранитогрес, който ще ви служи и радва през годините , не само със стилната, красива, елегантна  и модерна визия, но също и с безспорното си качество и практичност.

Популярни тагове

{news_tags}