Основни предимства и характеристики на съвременния гранитогрес

Макар, че гранитогресът е на пазара от сравнително скоро време, той успява да стане една от най-предпочитаните облицовки както за дома, така и за различни обществени помещения. Благодарение на бързото развитие на технологиите през последните години, производителите на гранитогрес подобряват както начина му на изработване, така и ни предлагат много по-голямо разнообразие от размери, дизайни и повърхности. Появява се ново поколение гранитогрес, което се характеризира със значително по-добри технически характеристики и функционалност. Благодарение на това, съвременният гранитогрес ни предлага неограничени възможности за създаване на индивидуални, оригинални и неповторими дизайни в различни стилове и цветове. Новите плочки гранитогрес, могат да се поставят както по пода, така и по стените, което допълнително улеснява създаването на желания визуален ефект. Основните фактори, които определят визията на гранитогреса са неговата повърхност и дизайн. Когато говорим за завършек, гранитогресът предлага няколко основни типа, а именно матиран, гланциран, полиран и релефен. В дома матираният гранитогрес е подходящо решение за бани, кухни и коридори, тъй като неговата повърхност е леко грапава и предпазва от подхлъзване, особено ако по пода има вода. Полираният и гланцираният гранитогрес от друга страна, предлагат по-луксозна и бляскава визия, която допринася за елегантното и стилно излъчване на помещението. Въпреки, че гранитогресът е изкуствено създаден материал, едно от най-отличаващите му качества е неговата невероятна възможност да пресъздава различни естествени повърхности – дървесна, мраморна, каменна, текстилна, седефена, метална и др. С отличните си характеристики, огромно разнообразие от дизайни и размери, гранитогресът успява да спечели симпатиите на много домакинства, които преобразяват домовете си, превръщайки ги в стилни и модерни места. Освен изброените до тук отличителни белези, гранитогресът има още свойства, които го превръщат в един от най-предпочитаните материали за облицовка. Нека сега обърнем по-голямо внимание на тези характеристики.
Издръжливост и дълготрайност
Самото производство на съвременния гранитогрес представлява високотехнологичен процес. При него се смесват различни естествени и изкуствени материали, при което се получава изключително здрав краен продукт. Голямата твърдост характерна за гранитогреса се дължи на ниската му пористост. Той се отличава с голяма устойчивост на високи механични натоварвания, поради което се използва и в обществени помещения. Плочките са изключително износоустойчиви и поставени веднъж ще запазят добрата си визия и качество в продължение на много години.
Лесна поддръжка
Несъмнено това е едно от водещите предимства на модерния гранитогрес. В наши дни всеки от нас е във вихъра на забързаното ежедневие, при което се търси начин почистването на дома да става по-бързо и лесно. Високата плътност и ниската водопоглъщаемост на този материал го правят изключително некапризен към препарати. Благодарение на това настилката може да се почиства с наличните препарати за поддръжка на под, без да се изисква закупуването на специални такива, изисквайки допълнителни разходи.
Позициониране
Както споменахме по-горе, съвременният гранитогрес може да се поставя както в дома, така и на обществени помещения, на пода или стената. Защо да не поставим гранитогресът както на пода, така и на стената? Голите боядисани или облепени с тапети стени вече са отживелица. Новите дизайнерски тенденции в това отношение, ни предлагат уникални съчетания на различни видове гранитогрес, които вдъхват неповторим и съвременен облик на нашия дом. Извън дома, гранитогресът може да се наблюдава на много места като например офиси, банки, хотели, метро станции, паркове и други.
Благодарение на огромното си разнообразие и добри технически характеристики, съвременният гранитогрес се превръща в едно универсално решение за всеки дом. Ако и Вие искате да преобразите своя дом, посетете магазините на Баня Стил, където ще откриете голямо разнообразия от модели гранитогрес на различни международни фабрики, доказали се с годините в производството на керамични изделия.