Основни тенденции при съвременните плочки за кухня – част II

И ето ни с така чаканата втора част на нашата статия, в която разглеждаме съвременните тенденции при модерните плочки за кухня. В първата част на статията се запознахме с плочките с 3D ефект. Сега е време да продължим с останалите тенденции, които набраха голяма популярност през 2019г. и продължаващи да ни изумяват и вдъхновяват и през 2020г.
  2. Флорални елементи
Не отдавна на пазара навлязоха плочки с флорални елементи. Те са не само красиви, но и пренасят природата в помещението, позволявайки ни да се наслаждаваме на уникални дизайни. Производителите на плочки за кухня създават все повече нови и нови модели, вдъхновени от красотата на природата, като с всяка нова серия те надграждат ефекта, който плочките придават. В таз годишното изложение за обзавеждане на баня Cevisama, което е, може би и най-голямо такова в Испания, станахме свидетели на уникални модели с флорални елементи. Плочките бяха създадени с толкова невероятен 3D ефект и дълбочина, че нa пръв поглед никога не бихме казали, че това е декорна плочка, а бихме помислили, че пред стена облицована с едноцветни плочки са поставени уникални екзотични растения, които да внасят раздвижен елемент към интериора на помещението. Съвременните плочки за кухня от този тип, предлагат огромно разнообразие от дизайни, в които може да намерим различни видове листа, цветя или дървета, пренасящи ни в различни кътчета от земята.
  3. Лукса на мраморния ефект
Въпреки че тенденциите при обзавеждането на кухня, познават плочките с имитация на мрамор от много време, те не губят своята слава, а напротив продължават да стават все по-търсени, особено ако искаме да създадете луксозна и изискана визия в помещението. Модерните плочки за кухня с мраморен ефект предлагат огромно разнообразие от дизайни в светли и тъмни тонове. Плочките с мраморен ефект са практични, тъй като лесно се съчетават с останалите елементи от интериора, по този начин ще имате по-голяма свобода при създаването на желаната от Вас кухня. С тяхна помощ кухнята Ви ще се превърне в истински палат, в който да царувате.
  4. Комфорт вдъхновен от дървесната повърхност
Модерните плочки за кухня с имитация на дърво продължават да набират популярност и тази година. Те са предпочитан вариант ако искаме нашата кухня да се превърне в едно уютно и приветливо място. Този тип плочки могат безпроблемно да се съчетават както с традиционно, така и с модерно тип обзавеждане. Съвременните плочки за кухня с дървесна имитация, предлагат голямо разнообразие от цветови нюанси, с които може да внесете стандартен елемент представен от кафяво или неповторим акцент в сиво или бяло. За да може дървесния ефект да бъде максимално уловен, плочките са обагрени с множество дървесни ивици, създаващи илюзия за релефна повърхност. Ако искате да създадете естествено излъчване на своята кухня, то моделите плочки за кухня с дървесен ефект, са вашето решение.
   Това бяха основните тенденции при модерните плочки за кухня за 2020г. Някои от тях поддържат и дори увеличават своята слава от изминалата 2019г, затова е много вероятно и в следващите години да поддържат своите топ позиции, като най-предпочитани и модерни решения за обзавеждането на кухнята. Ако сме привлекли вашето внимание и искате да се запознаете по-подробно с продуктовата гама плочки за кухня, може да разгледате нашия сайт Баня Стил.