Плочки за кухня - какво да изберем?


|

Кухнята е едно от най-важните помещение във всеки дом. Ето защо ремонтът ѝ винаги е свързан с дълго обмисляне на различни опции. В рамките на този процес едно от трудните решения за взимане е кои плочки са подходящи. Изборът на най-добрите плочки за кухня е наистина важен, независимо дали ще проектирате чисто ново помещение или обновявате старото си. Разнообразието, което се предлага на пазара Ви дава огромен избор, но и в същото време ви кара да се чувствате объркани от това какво ще подхожда на вашите представи са мечтаната кухня. Искате тя да бъде супер луксозна и модерна? Или ще изберете по-традиционния вид? Дали плочките ще са с по – светъл или тъмен цвят, с или без декоративни орнаменти, зависи изцяло от вашите лични предпочитания. Можете дори да се възползвате от различните реалистични имитации на елементи вдъхновени от природата, като камък и дърво.
Направете плочките  характерна черта от кухнята си. Доверете се на стилът, който харесвате да повлияе на цялостната визия. Ако сте любител на просторният и изящен външен вид, а притежавате кухня с компактни размери, то стъклените мозайки и стенните плочки с гланцирано покритие са точното попадение за вас. Те определено ще са една чудесна инвестиция, която да озари кухнята и да направи зашеметяваща фокусна точка, на която да се любувате. Разбира се, ако търсите визуално пространство ще е добре да избягвате мрачните нюанси и да заложите на нещо пъстро и свежо. По – тежките и интензивни цветове се предлагат за по – обширни пространства. Те имат способността да внесат по – елегантен вид.
Малките детайли в интериора ще му придадат индивидуалност. По желание можете да направите контраст между цвета на плочките и фугиращата смес, която се използва при полагането им. С този метод ще постигнете нестандартна нотка, която да разчупи дизайна на помещението по стилен начин.
Освен за външният вид е логично да се интересувате и от качеството на кухненските плочки. Въпреки, че са устойчиви, те все пак като всяко друго нещо имат нужда от определена поддръжка, която да удължи максимално продължителността им на живот. За плотове керамичните плочки ще издържат на топлина от горещи тигани и са лесни за почистване и поддръжка. За съжаление повърхността им може лесно да се напука или счупи. Помислете кой материал ще съответства на навиците и домакинството Ви и подберете подходящ материал. Обърнете нужното внимание на подовите плочки в кухнята. Те трябва да са достатъчно здрави, за да издържат постоянно натоварване, силни почистващи препарати, разсипани храни и напитки. Коефициентът на триене също има важна роля и тук предимство имат матираните модели плочки. Грапавината по повърхността им ще гарантира по – безопасно придвижване в кухненското пространство без риск от подхлъзване.
Когато дизайна е готов и плочките са закупени, остава само да се уверите, че монтажът им е оставен в правилните ръце. Перфектни резултати се постигат единствено при работа на компетентен майстор. Веднага след това можете да се насладите на красотата на съвършеният Ви интериор, постигнат със забележителните кухненски плочки. 

 

Популярни тагове

{news_tags}