Подови плочки - източник на стабилност и сигурност у дома

В изключително скоростно променящия се свят е от огромна важност да разполагаме с някаква сигурност. Дали в живота или у дома, важното е да я имаме. Още по-важно е, когато се опитваме да градим нещо – дали кариера или дом, то трябва да разполагаме със стабилни основи.
В следващите редове няма да обсъждаме начини и възможности за създаване на стабилни основи в живота, това не е нашата сфера. Не, ние ще Ви споделим начини да превърнете дома си в едно от най-стабилните и сигурни неща в живота си, като Ви насочим към правилните основи за него.
Дали ще обновявате стара къща или апартамент, или ще строите изцяло нови такива, първото нещо, на което трябва да се обърне внимание е подът.
Стабилният, правилно поставен и здрав под е единственият начин да сте сигурни, че Вашият дом ще бъде и Вашата крепост.
Тук идва и трудната част. Изборът на правилен материал за полагане на пода у дома или дори в офиса. На пазара има толкова много възможности, че на потребителите им става все по-трудно да се насочат само към една. Точно тук се появяваме ние. В следващите редове ще Ви разкажем подробно за едни от най-добрите решение за стабилни основи у дома, а именно така наречените подови плочки.
Защо точно плочки? Защото именно те са едни от най-здравите и устойчиви продукти, подходящи за полагане на пода у дома или дори офиса.
Поради факта, че съвременните подови плочки се изработват основно от еднородни материали, тяхната здравина и устойчивост на всякакви видове натоварвания, е легендарна.
Освен здравина и устойчивост, изключително големи предимства на модерните подови плочки са тяхната водоустойчивост, липса на отворени пори по повърхността им, твърдост, огромно разнообразие от модели и цветове.
Разбира се, освен по размери, модели и разцветки, подовите плочки се различават и по видове повърхности. Основните видове са 4 – матирани, гланцирани, полирани и релефни.
Гланцираните и полираните подови плочки имат доста прилики помежду си. И двата вида са изключително стилни, изискани и елегантни. Разликата е, че гланцираните са с една идея по-огледални от полираните подови плочки. Гланцираните и полираните подови плочки са перфектен избор за всяко помещение у дома или офиса, в което искате да придадете нотка на изящество и усещане за висока класа.
Матираните подови плочки от друга страна са прекрасни не само за внасяне на съвременен вид в помещенията, но и за внасяне на допълнителна сигурност и здравина. Матовата повърхност на повечето модели подови плочки ги прави изключително здрави и устойчиви.
Релефната повърхност е нов начин да придадете на дома си една по-различна и стилна визия. Те създават усещане за естественост и стабилност на плочките.
Освен по повърхност, може да разделим съвременните подови плочки и на различни текстури. С лекота може да откриете плочки, които са перфектната имитация на естествена дървесина, мрамор, камък или дори по-редки модели като бетон, седеф и дори плат.
Благодарение на огромното разнообразие при подовите плочки, спирайки се на тях вие получавате не само стабилни основи за Вашия дом, но и една изключителна, стилна и уникална визия.