Практичност и функционалност при съвременните мебели за баня

Как да обзаведем банята? В днешно време е хубаво да се обърне повече внимание на обзавеждането за баня. Има всякакви идеи за дизайна, но ние трябва да изберем тази, която е най-подходяща за нас. Някои предпочитат да е по-цветно, други по-осветено, за да изглежда банята по-просторна. Повечето хора обичат банята да е по-свежа с безкрайни плочки от бял и кремав цвят. Всеки от нас има различен вкус, някои предпочитат разнообразния дизайн, други едноцветния, същото е и с формите и размерите на мебелите. Някои харесват нестандартните форми, други стандартните. Безспорно разнообразието при мебелите за баня е огромно. Като започнем от материала, от който са изработени, цвят или форма. Именно заради това е важно да изберем такива мебели за баня, които да ни радват и вдъхновяват да живеем по-пълноценно. Да успеем да съчетаем красотата с практичност, за да направят времето ни в банята по-специално. Именно заради това при избора на мебели за баня е много важно да се обърне огромно внимание на техните качества, практичност и добра визия.
На пазара се предлагат няколко вида мебели в зависимост от материала, от който са изработени. ПВЦ материалът е за предпочитане пред ПДЧ и дървения материал, защото само той е напълно водоустойчив. Какво означава това, че е напълно водоустойчив? Това означава, че шкафовете, изработени от ПВЦ не се деформират с времето в следствие на мокрене или поемане на влага в банята. Освен, че е водоустойчив, този материал дава възможност за изработване на сложни форми, декорации, орнаментни детайли, овални форми. Разнообразието от цветове, в които могат да се изработват мебелите от ПВЦ е огромно. Също така при боядисването могат да се постигат различни ефекти – мат, гланц, дървесен ефект. Боите, с които се обработва материала, също са устойчиви на влиянието на водата.
МДф мебелите се отличават с висока степен на влагоустойчивост. Могат да се монтират в помещения с влажност до 80%. МДФ се превръща в един от най-предпочитаните заместители на естествената дървесина, а ако говорим за операции по обработка, дори я превъзхожда, понеже е чист материал без дефекти. Едно от предимствата на МДФ мебелите е ,че естеството на самия материал позволя създаването на по-заоблени и нестандартни форми.
Модерните мебели за баня се отличават с редица нововъведения, чиято цел е да направят престоя ни в банята по-ползотворен и приятен. Горните шкафове например са с вградено LED осветление, което значително ни улеснява, гарантирайки добра видимост по всяко време. Стандартния контакт е заменен с инфраред сензор за включване и изключване на осветлението. При доста от моделите има и тъч бутон, благодарение на който можете да регулирате силата на светлината. Несъмнено обаче една от най-предпочитаните иновации при съвременните мебели за баня е механизмът “soft close”. Това е функцията за плавно затваряне на вратичките. Така се избягва опасността от силно затваряне или трясване на вратичките, което би могло да доведе до тяхното деформиране. Производителите на мебели за баня прилагат функцията “soft close” както при горните, така и при долните шкафове и колони. Разнообразието при долните шкафове също е огромно. Те могат да бъдат конзолни, така наречените висящи, или стоящи. Конзолните шкафове се монтират директно на стената, като осигуряват повече пространство в банята и създават усещане за разнообразие и разчупеност. По този начин се спестява и доста време от почистване на самата баня, тъй като при тях няма опасност от натрупване и задържане на прах. Друга отличителна характеристика при съвременните мебели за баня са регулируемите крачета. Тяхното предимство е, че значително улесняват поставянето на шкафа ако пода в банята не е напълно равен.
Несъмнено разнообразието при съвременните мебели са баня е огромно. Те ни помагат за по-добрата организация на тоалетните принадлежности и превръщат пространството в по-функционално и практично място.
Красотата, невероятния дизайн и практичността на съвременните мебели за баня правят живота по-хубав и по-лесен. Креативните дизайнери на съвременните мебели за баня дават възможност да изградим свой собствен стил, да изберем интересна тема за декорация и сами да определим нейния вид. Дори да имате най-малката баня на света, може да я превърнете в по-просторна, по-уютна и всичко това благодарение на компактните съвременни мебели за баня.