Предимствата на гранитогреса


|

Както вече знаете гранитогреса чудесен, стилен и здрав материал, който е идеален за полагане във Вашия дом. В днешно време имате възможност да избирате от богата гама от подови настилки. Гранитогресът се изработва изкуствено под високо налягане, а материалите, от които се състои са глина, фелдшплат, кварцов пясък и минерални сегменти. Благодарение на начина, по който се произвежда, той притежава висока устойчивост и здравина, затова е по скъп от останалите подови настилки. Подходящ за поставяне, както навън, така и вътре в дома ни. Факторът, на който трябва да обърнем внимание при избора ни е типа на плочката: матирана или полирана.
Матираният гранитогрес е неполиран такъв, но е с по-висока твърдост. Предимно се полага на места където се изисква повече здравина и устойчивост, както и в бани, заради грапивината по него, която намалява опасността от подхлъзвания върху мокър под. Повърхността на материала на изработка обикновено наподобява на естествения камък, гранит, мрамор и други минерални варовици. Има най-различни имитации: състарена повърхност, камък, дървесина, кожа и вулканична лава. Някой серии дори приличат на паркетна дъска и то от най-различни видове дървесина. Матираният гранитогрес е по-достъпен, като цена, защото при произвеждането му не се отделя време за полиране и допълнителна обработка. Не притежава луксозния и стилен вид на полирания гранитогрес, но трудно бихте го наранили.  Заради порестата му повърхност, която задържа прах, ще имате затруднения при почистването му.
Най-много търсеният гранитогрес е полираният заради красивият си завършен вид и блясък. Този вид гранитогрес има два начина, които се практикуват при обработването му. Първият е чрез машинно полиране, което се прави след оформянето на плочката и се счита за най-правилният и качествен начин. Вторият е чрез химическо полиране, което се осъществява с употребата на химикали, който създават гладката повърхност. При този вариант има вероятност в бъдеще да се появят потъмнения или загуба на блясък, при употребата на по силни химически препарати при почистване. Полираният гранитогрес е чудесен избор при създаването на повече простор и дълбочина на помещението. Предимно потребителите полагат полирания гранитогрес на закрити помещения, тъй като се намокри става изключително хлъзгав и не е толкова безопасен. Въпреки това е идеален за облицоване на стени и фасади. Полираните плочки отблъскват мърсотията и са изключително лесни за поддръжка.
За разлика от останалите плочки и теракота, гранитогреса като цяло е много по-здрав и устойчив материал. Въпреки това при боравенето с него също може да бъде счупен или повреден. В днешни дни се използва, както за домове, така и за офис сгради и обществени места, търсещи стилно и естетично усещане. Заради това той е и толкова разпространен. Гранитогресът е една изключително привлекателна повърхност, която с радост да показвате на Вашите гости и близки приятели.

Популярни тагове

{news_tags}