Предимствата на душ кабините


|

Душ кабините, които се предлагат на пазара имат много предимства, подходящи за всяка една баня. Те пестят вода, заемат по-малко място, предпазват от намокряне на помещението и още много други. Към днешна дата има много търсене, както и предлагане на различни модели душ кабини.
Когато решите да закупите кабината, първо ще трябва да се съобразите с квадратурата на банята си, също е хубаво да се обърне внимание и за стила на мокрото помещение. Към днешна дата на пазара се предлагат най-различни модели душ кабини. Стандартните типове имат палет, стени от всяка страна, аксесоари, заден панел и плъзгаща се врата. Смесителят и душа може да го изберете самостоятелно. Кабината може да бъде както затворена, така и отворена отгоре. Има модели, които се предлагат с най-различни допълнителни функции, като радио, ароматерапия и релаксиращо осветление. Душ кабини с вана са отличен избор за любителите на водните процедури. Такъв тип модел се препоръчва за бани с площ от поне 8 квадратни метра. Предлагат се душ кабини в квадратна форма, петоъгълни, овални и правоъгълни, които предимно се изготвят по поръчка от клиента. Трябва да се обърне внимание и на поддушовото корито, което определя всъщност цялостния дизайн на душ кабината.
Най-разпространеният материал, от който се изработва едно поддушово корито е акрил. Той е изключително траен, устойчив на замърсявания и цената му е ниска. Душ кабините с акрилно корито са практични и лесни за почистване. Повърхността му ако се повреди, може лесно и бързо да се поправи. Акрилът е доста лек, като материал, поради тази причина изисква допълнителна поддръжка (алуминиева или пластмасова рамка).
Стилни и луксозни са кабините с корито изработено от мрамор и керамика. Те се отличават с висока степен на стабилност и трайност, както и могат да бъдат красиво и модерно орнаментирани.
Висококачественият и траен материал за изработка на панел е емайлираната стомана. Почиства се изключително лесно и бързо. Единственият минус, е че при упостреба от Ваша страна е доста шумен.
Най-предпочитани са душ кабините с напълно затворени стени. Материалът на изработка на стените е закалено стъкло. При закаляване или темпериране на стъклото се постига по-голяма безопасност, като по този начин заздравява до 9 пъти повече стъклото, в сравнение с най-обикновено стъкло. Въпреки продължителната му употреба, то запазва своята прозрачност и блясък. Дебелината на стъклото при стандартните душ кабини е 4 мм. С навлизането на най-различни технологии, се появиха и стъкла с вградена защита, която отблъсква сапунената пяна. Дори флоатните стъкла могат да се почистват периодично с нано-препарати, които запазват чисотата им за дълъг период от време.
Ако желаете душ кабината да бъде направена специално за Вас, Вие получавате пълна свобода да съчетавате цветове, декорации, принтове, специални стъкла и системи.

Популярни тагове

{news_tags}