Предимствата на проточните бойлери


|

Винаги се стига до въпроса на какъв бойлер да заложим? Дали да сложим обемен или пък проточен бойлер?  
За да Ви помогнем да направите правилния избор в днешната статия ще поговорим за предимствата и недостатъците на различните видове проточни бойлери, в сравнение с обикновените.
Проточните бойлери често са предпочитани сред потребителите. Подходящи са за кухня ако е нужно, защото е помещение, в което се изразходва много вода, но за кратък период от време. Основните предимства на тези модели са: размерите и финансовата икономичност.
Проточните бойлери могат да издържат повече от 20 години при правилна поддръжка и грижа.
При тях се доставя постоянно гореща вода, но има ограничение в скоростта на протичане ѝ. Затова е хубаво да заложите на по-големи проточни бойлери, за да няма опасност от това да не се доставя достатъчно количество вода.
Другият плюс е, че частите са лесно заменими. Ако се счупи, то той може много лесно да бъде оправен. При нормалните бойлери, може да попаднете в ситуация на пълна смяна на уреда.
Още едно предимство на проточните бойлери е, че няма да има задържане на вода, съответно и ръжда, защото тя загрява на мига и не преседява.
В случай ако няма инсталирани тръби за топла вода, проточният бойлер е единственото решение.
Като недостатъци може да споменем това, че могат да се захранват само с един консуматор, тоест само мивката в кухнята, например. Също така при спирането на токът, спира и бойлерът.
Неудобно е в моментите, в които се нуждаете от по-голямо количество топла вода и нямате време да чакате.
Напълно възможно е обикновенните бойлери да бъдат изцяло заменени от проточните.
Технологията им се подобрява, добивайки все по-голяма популярност в Европа и САЩ. Ще бъдат предпочитани пред обемните бойлери, поради факта, че са екологично чисти и заемат малко пространство.
Има няколко важни неща, на които е добре да обърнете внимание преди покупка.
Размерът е от ключово значение, защото от него зависи скоростта на протичане на водата.
Проточните бойлери  предоставят между 8 и 20 литра вода в минута. Спрямо нуждите на Вашите домакинства подберете подходящия размер.
Има два вида проточни бойлери – газови и електрически.
Електрическите са два вида – с отворен и със затворен резервоар.
Тези с отворения резервоар се срещат и под името проточни бойлери със свободно изтичане. При тях ще трябва допълнително да се монтира смесител, но пък те са много икономични и достъпни.
Проточните бойлери със затворен резервоар работят под налягане с термостатичен смесител. Регулирането на температурата ще става електронно или хидравлично. Може да се изисква предварително задаване на дебит на водата при електронното управление, а при хидравличните модели има различни степени на нагревателя.
Газовите модели работят на природен газ. Те произвеждат 10 литра вода в минута. Най-икономични са от останалите видове. При тях има и терморегулатори и защита от изтичане на газ. Начина на работа е много прост и лесен. Пускате топла вода и датчика на бойлера засича това, течейки вода чрез него.
Проточните бойлери в голяма част от случаите предимствата са им доста впечатляващи – по-голяма икономия от електричество и вода, идеален заместител на стандартните обемни бойлери.
Насладете се на гореща вода по всяко време с бойлери с висока надеждност и лесен монтаж.
Ние от Баня Стил сме директен вносител на немски проточни бойлери CLAGE, от които предлагаме, голямо разнообразие от модели, размери, с различни мощности, подходящи както за баня, така и за кухня. Предлагаме различни видове с термостат, както ѝ с цветен дисплей.
Според желанието и условията в дома той може да бъде трифазен или монофазен, с хидравличен контрол или електронен.
Избирайки проточен бойлер за дома Ви, то си гарантирате винаги сигурен достъп на топла вода, както и на спокоен живот!

Популярни тагове

{news_tags}