Предимствата на съвремените смесители за баня – за вграждане

В днешно време банята не е просто място за лична хигиена, тя е място където може да се отпуснете и релаксирате след дългия и натоварен работен ден. Поради тази причина с годините баните са най-променящите се помещения в дома. Затова новите тенденции при модерните бани са съсредоточени върху създаването на повече пространство и практичност. Тук идват новите и модерни смесители за баня – за вграждане, които са едни от основните акценти в банята. Тъй като зоната на душа заема повече пространство, новите смесители за баня позволяват да премахнете голяма част от елементите скривайки ги в стената. 
Новите смесители за баня се предлагат с различни модерни и иновативни дизайни с кръгла или квадратна форма и са изключително подходящи за малки бани, където ще спестят пространство. Смесителите за баня – за вграждане имат керамичната глава, която гарантира здравината и издръжливостта на смесителя, което от своя страна удължава неговия експлоатационен живот. При новите и иновативни смесители за баня, най-разпространени са едноръкохватковите. Тяхното основно предимство, е че с едно движение на ръката може да достигнете желаната температура и сила на водната струя. Ръкохватките са предимно метални и имам индикатор за топла и студена вода, което изключва опасността от изгаряне.
Смесителите за вграждане разполагат с автоматичен превключвател, който гарантира бързо и лесно преминаване на водната струя от душ питата към ръчния душ. Най-разпространение смесители за вграждане на пазара захранват две точни, но тенденциите сочат, че все по-голяма популярност набират моделите  захранващи три и повече точки.
Други важни иновация при модерните смесители за баня са термостатичните смесители за вграждане. Те гарантират не само оптимизирана и постоянна водна струя, но и постоянна температура.  В зависимост от модела и производителя, смесителите за вграждане разполагат с един или два температурни ограничителя. Главният ограничител позволява нагряване на водата до 38°C. Вторият ограничител или така наречен допълнителен е с ограничение до 41°C - 43°C.
Новите и иновативни смесители за баня са със специално хромирано покритие, което им придава по-добър и блестящ външен вид с безупречна визия. Този вид покритие запазва външния вид на смесителя за по-дълго време и не позволява натрупването на котлен камък и замърсяване. В случай, че по смесителя останат петна или друг вид следи, може бързо и безпроблемно да ги изчистите. 
Модерните смесители за баня Ви предлагат неограничени възможности за уникална и персонализирана визия на Вашата баня. Важен фактор при монтажа на смесителя за вграждане, е това че той се състои от две части - външна част с декоративна розетка и вътрешно универсално тяло, което се монтира в стената. Голямото удобство при съвремените смесители за вграждане, е че с тях може да правите различни комбинации – може да ги комбинирате с душ пита, с ръчен душ, с чучур за вана. Може да се каже, че смесителите за вграждане са едно модерно и луксозно решение, с което може да обзаведете банята си спрямо Вашите уникални и естетични нужди.
Най-често срещата комбинация на смесителят за вграждане е с душ пита и подвижен ръчен душ. Душ питата може да се монтира посредством рамо, като на стената, така и на тавана. Изборът тук зависи изцяло от личните предпочитания. На пазара се предлага голямо разнообразие от форми и размер. Най-често срещаните душ пити са с кръгла или квадратна форма и размери 20х20см, 30х30см или 40х40см. Все по-налагащи се на пазара са новите ултратънки душ пити. Те са и със силиконови дюзи, което гарантира бързо почистване на натрупания котлен камък.При ръчните душове може да избирате между тръбно или фиксирано окачване. С тръбното окачване може да променяте височината на душ слушалката, докато с фиксираното може да се регулира единствено градуса й. Новите и модерни душ слушалки са с няколко функции, като превключването между различните водни струи става посредством Select-бутон.
Всички тези различни възможности ще превърнат Вашето душ пространство в спа зона, където може да релаксирате и тонизирате Вашето тяло, наслаждавайки се на стилен дизайн, вдъхновен от модерните смесители за баня.