Предимства и новости при различните видове гранитогрес


|

В днешно време при изграждането на един дом се търси не само функционалност, но и естетика. Точно такъв се оказва и гранитогреса – функционален, отличаващ се със своята здравина и естетизъм.
Най-общо казано гранитогресът представлява изкуствен камък или модерен изкуствен материал произведен под формата на плочки. Производството на гранитогрес е високотехнологичен процес, при който се смесват различни материали – естествени и изкуствени, за получаване на изключително здрав материал. Самият процес се състои от четири етапа – смесване, пресоване, изгаряне или обработка на повърхността. Получените плочи се пресоват при голямо налягане, след което се изпичат при много високи температури. В резултат от пресоването и изпичането се получават изключително здрави плочи, които са способни да устояват на капризите на времето.
По същество гранитогресът се прави от различни видове смоли, пясък и глина, което го прави изключително устойчив и плътен.
Благодарение на здравината на плочите от гранитогрес, те са предпочитани за настилки на подове на много натоварени помещения. Това са обществени сгради, хотели, ресторанти и много други. Благодарение на разнообразието от цветове, визията на сградите и помещенията, облицовани с гранитогрес стават уникални, стига да бъдат съчетани по правилния начин.
Гранитогресът също така е особено подходящ за облицовка на стълби – лесно се създават различни, интересни и ефектни форми, а стъпалата са безопасни, защото плочите от гранитогрес не са хлъзгави.
Поради огромният интерес към този вид материал, в последните години на пазара се появяват различни видове и модели гранитогрес, които са способни да задоволят всеки вкус и да паснат на всеки интериор.
Основните видове гранитогрес, които са ни познати са матиран и полиран.
Полираният гранитогрес е един от най-популярните и широко разпространени гранитогреси. Той впечатлява със своите качества и най-вече със своя неотразим блясък и елегантна визия. Повърхността е изключително гладка и не позволява задържането на замърсявания и петна, превръщайки почистването в изключително лесно и дори приятно занимание.
Матираният гранитогрес е известен със своята изключителна здравина. Освен, че изглежда невероятно стилно и класно, матовия гранитогрес Ви гарантира огромна устойчивост на наранявания, ниски и високи температури и влага. Точно поради тази причина е предпочитан за помещения, които са с натоварен пешеходен трафик като коридор, кухня и входни зони. Матовия завършек на плочките придава лека грапавина и това намалява опасността от подхлъзване, което пък от своя страна прави матирания гранитогрес изключително подходящ избор за мокри помещения, каквото е банята.
Освен разнообразието от повърхности, гранитогресът се предлага в широка гама от цветове, нюанси, форми, размери и дизайн. Все по-търсени стават плочките с нестандартна форма. Например гранитогрес с шестоъгълна форма или видове, които имитират ламиниран паркет. Гранитогресът може да бъде чудесна и модерна имитация на естествена мраморна повърхност, внасяща луксозен и изтънчен елемент към цялостната визия на помещението. Гранитогресът е перфектен за всеки, който търси цветове, носещи със себе си стил и елегантност. Към кой вид ще се насочите за Вашия апартамент или офис, зависи изцяло от Вас самите, Вашия вкус и предпочитания. Всеки има свое собствено виждане на нещата. Варианти има много, но едно е сигурно, който и да изберете, няма да сбъркате. Плочките тип гранитогрес Ви гарантират, че ще превърнете жилището си в истинско творение на изкуството и ще Ви пренесат в изцяло нов свят, изпълнен с красота и елегантност.

Популярни тагове

{news_tags}