Предимства и характеристики на съвременния гранитогрес

Повечето от нас са се сблъсквали с предизвикателството при обзавеждането на нов дом или просто правейки освежителен ремонт на стария. Когато ни предстоят такива радикални промени, всеки от нас се старае да избере най-подходящия продукт, който не само да задоволи изискванията ни за цялостна визия, но и за технически характеристики и качество. Благодарение на огромното разнообразие от продукти на пазара, тази мисия става още по-сложна, тъй като се объркваме в крайна сметка какъв би бил най-подходящия избор за нашия дом. Подтикнати от това, решихме да Ви запознаем с продукт, който е от изключително значение при обзавеждането на един дом, а именно гранитогреса. В тази статия ще разгледаме предимствата, начинът на изработка, голямото разнообразие от размери, повърхности и дизайни, които може да предложи модерния гранитогресa.
Гранитогресът е изкуствено създаден материал, който притежава качествата и предимствата на естествения материал гранит. Изработването на съвременния гранитогрес е високотехнологичен процес, последван от няколко етапа. Създаването на гранитогреса започва със смесването на различни еднородни материали и смоли, до получаването на хомогенна смес. Готовата смес се пресова при огромно налягане, което гарантира за неговата устойчивост и здравина.Ф След това сместа се изпича при специални условия и температура над 1200 градуса, при което се затварят наличните пори, предпазвайки от навлизането на влага в плочката.  Когато плочките вече са изпечени, се извършват някои довършителни процедури, които определят неговата повърхност. Благодарение на материалите и начинът на изработка, модерния гранитогрес може да предложи изключително добри технически характеристики като твърдост, здравина, устойчивост на високи механични натоварвания и устойчивост на различни климатични условия. Гранитогресът е огнеупорен и предпазва от образуването на влага, което го прави чудесен избор дори за мокри и влажни помещения като банята. Благодарение на своите качества и характеристики, новите плочки гранитогрес могат да бъдат поставяни както в интериора, така и в екстериора. Може да ги поставяте както в дома, така и в обществени помещения като офиси, бизнес сгради и хотели, без да се притеснявате, че плочките биха се деформирали по някакъв начин.
Говорейки за различни видове помещения, съвременния гранитогрес предлага огромно разнообразие от размери, които могат да покрият изискванията на всяко едно от тях. Модерният гранитогрес може да предложи от най-малките размери, които са изключително подходящи за облицовка на малки помещения като бани и санитарни възли, до много големи размери, които се полагат в зали, паркове и метростанции. Съществуват два начина за изрязване на плочките. Първият е чрез специален диск с диамантено покритие, при което получаваме стандартните плочки. От друга страна вторият вид рязане е със специален лазер, при което се създават абсолютно еднакви размери и перфектно оформяне на ъглите и ръбовете. Гранитогресът рязан с лазер се нарича калиброван. Едно от основните му предимстваа е, че при поставянето му, той не се нуждае от почти никаква фуга, което създава илюзията за непрекъсната повърхност.
Освен размера, при закупуването на гранитогрес е важно да обърнем внимание и на неговата повърхност. Модерният гранитогрес предлага няколко повърхности, а именно матирана, гланцирана, полирана и релефна. МатиранИЯТ завършек създава лека грапавина по повърхността на плочките, предпазвайки от подхлъзвания и нежелани инциденти, което ги прави чудесен избор за бани и други места, до които достига вода. От друга страна гланцираният и полираният гранитогрес не могат да предложат същата сигурност, но пък за сметка на това ще Ви грабнат със своя блясък и стил, които независимо от дизайна на плочката ще вдъхнат царствен елемент в помещението. Въпреки това, че гранитогресът е изкуствено създаден материал, той предлага няколко невероятни имитации на естествена дървесна, каменна и мраморна повърхност, благодарение на което може да превърнете Вашия дом в едно нестандартно и модерно място.
От всичко което научихме до тук за съвременния гранитогрес, можем да стигнем само до извода, че той е едно чудесно и универсално решение, което може да ни гарантира дълъг живот и лесна подръжка. Независимо от мястото, в което искате да поставите гранитогреса, той ще създаде така търсената сигурност и желан визуален ефект в помещенито.