Предимства на модерните душ кабини

Поради забързаното ни и в доста случаи изтощително ежедневие, всеки от нас се нуждае от място, в което може да спре, да се огледа и да се отпусне.  Ето защо съвременните тенденции за обзавеждане на банята са насочени към създаване на пространство, което е функционално и същевременно практично. Най-добрият начин за реализиране на този замисъл е чрез монтиране на душ кабина.
Освен, че са изключително практични, съвременните душ кабини пресъздават удобствата на професионалните СПА центрове.
Основната функция на душ кабините в миналото е била да раздели малката баня, така че да предпази голяма част от пространството от водните струи. Но разбира се, в днешно време функциите и предимствата на модерните душ кабини се простират толкова далеч, че е невъзможно да ги наречем просто преграда.
Поради огромният интерес в последните години на потребителите към този продукт, производителите на душ кабини излизат на пазара с многофункционални и дизайнерски  модели.
Едно от първите и най-важни предимства на съвременните душ кабини са екологичните и качествени материали използвани за изработката им. Те гарантират дълго време на експлоатация, спестявайки средства от излишни ремонти. Стъклата са закалени и осигуряват здравина и устойчивост, а специалните им покрития  улеснява почистването. Различните поддушови корита на модерните душ кабини създават допълнително удобство на потребителя и придават устойчивост и здравина на кабината.
Някои модели душ кабини са изработени с различни по размер, цвят и форма седалки, които  допринасят за пълното релаксиране и отпускане на тялото. Те са изработени от висококачествени материали като неръждаема стомана и специален антибактериален акрил, който не задържа варовик и е лесен за почистване. Друго предимство на седалките за душ кабини е тяхната практичност по отношение на мястото, тъй като са с възможност за сгъване до стената. Всички модели седалки за душ кабини предлагат по-голяма безопасност и удобство при използването на душ кабината, което ги прави необходим аксесоар.
Все повече душ кабини разполагат с вградени душ пити, които са с няколко функции по отношение на струята на водата и ще предоставят допълнително удоволствие при използването им. LED осветление, подвижен душ, стационарен душ, контролен панел, телефона и радиото са малка част от предлаганите новости при модерните душ кабини.
През последните години на пазара все повече се налагат хидромасажните душ кабини. Те са най-добрият начин да трансформирате  пространство в банята и да го превърнете в място за спокойствие и пълно отпускане на тялото и ума. Различните модели душ кабини разполагат с различни по размер и брой хидромасажни дюзи и джетове, които според тяхното разположение се концентрират в отпускането на най-напрегнатите точки от телата ни като тила, кръста, или гърба. Нежният масаж, който правят хидромасажните дюзи и джетове, е способен да ни пренесе в свят изпълнен със спокойствие. Някои модели душ кабини разполагат и с функция за масаж на стъпалата.
Друга доста предпочитана функция на новите душ кабини е ароматерапията. В задната част на стената при някои модели душ кабини има дозатори, които се пълнят с различни етерични масла. При включване на функцията, ароматът се разпростира на ситни капки и смесвайки се с парата, създава невероятен отпускащ ефект на тялото и ума.
Хромотерапията е специална функция при модерните душ кабини разработена с идеята, че определени цветове са способни да отпуснат и да създадат конкретни емоции в хората. Със специално вградени лампи, хромотерапията създава светлинни ефекти, които създават атмосфера на релакс. 
Друго интересна иновация при съвременните душ кабини е звукотерапията. Тя представлява специално вградена стереосистема, която е снабдена с различни успокояващи звуци като падането на дъждовните капки, песента на птиците или шумоленето на горите.
Благодарение на постоянните иновации в областта, модерните душ кабини са се превърнали в своеобразен спа център, но в домашни условия. Огромният набор от функции и екстри съдейства за създаване на атмосфера на релакс и спокойствие, която отпуска напълно тялото и духа.