Предимства на съвременните смесители за кухня

За да бъде престоят в кухнята максимално приятен и функционален, е изключително важно какъв ще бъде изборът на кухненски смесител. На пазара се предлага огромно разнообразие от модели с различен дизайн и функционалности. Необходимо е изборът на смесител да се съобрази с изискванията на кухнята, в която ще бъде монтиран. В следващите редове ще се спрем на някои от основните предимства при съвременните смесители за кухня, който е добре да имате предвид, ако Ви предстои покупка.
На пазара все повече се предлагат модели смесители за кухня с издърпващ се чучур. Те също така се известни и като смесители с душ функция и са изключително удобни за употреба. Главното предимство на тези смесители е, че реално те представляват два продукта в един – функционират като обикновени кухненски смесители, но при необходимост чучурът се издърпва и предлага допълнителна свобода при работа. Те се явяват изключително практични и ако кухненската мивка е с две корита.
Други предимство на модерните смесители за кухня е технологията Soft Turn. Тя осигурява лекота при движение на ръкохватката, което е гаранция за прецизност при избора на температура и сила на водната струя. Опасността от прекалено силен воден поток, които би довел до изпръскване или рязко изтичане на гореща вода, което би довело до изгаряне, се минимизира.
Съвременните смесители за кухня имат специално хромирано покритие, което осигурява красив блясък и добър естетически вид на батерията. Чрез иновативните системи за хромиране, почистването е много по-лесно, а натрупването на налепи и котлени отлагания почти невъзможно.
Икономията на водни и енергийни ресурси е изключително важна, ето защо последните модели смесители за кухня имат специален дебитен ограничител. Максималният дебит варира между 6л и 8л. в минута в зависимост от конкретния модел и марка. Това е гаранция за едно икономично, но същевременно функционално потребление. Някои модели са снабдени и с функция Air Power – обогатяване на водата с въздух. Нейната цел отново е пестене на водни ресурси, без това да бъде за сметка на комфорта при работа.
Функция Easy Fix и Cold Body са другите иновации при новите смесители за кухня. Easy Fix осигурява бързо и лесно монтиране. Това означава, че не Ви е необходима консултация с ВиК специалист, за да инсталирате смесителя в кухнята. Cold Body технологията буквално означава, че тялото на смесителя остава студено. Т.е. дори при пуснат горещ воден поток самата батерията не се нагрява. По този начин се предотвратява и рискът от изгаряне или опарване.
Не на последно място е важно да се спомене, че на пазара се предлага огромно разнообразие от смесители за кухня с цветно покритие. Цветните смесители са чудесно решение, с което да придадете акцент на помещението или да създадете една по-модерна и интересна визия в кухнята.