Предимства при новите смесители за баня

Банята е може би най-интимното място в дома. Мястото, в което се зареждаме с енергия за напрегнат ден или разпускаме след един такъв. Място, което обаче често остава пренебрегвано, когато става дума за дизайн. Но времето е доказало, че това пространство е отлична арена за изява на въображението. Независимо дали става дума за намесата на професионалисти или за реализация на собствени идеи. Ето защо от огромно значение e всеки един елемент в нея да бъде внимателно подбран - да успеем да съчетаем красотата с практичност, за да направим времето в банята специално. По този начин се гарантира комфорта и удоволствието на всеки един, който я използва.
Модерният и функционален дизайн е една трудно постижима, но не и невъзможна цел. Дори най-малките детайли ако не бъдат подбрани с внимание, след време могат да започнат да ни създават проблеми. Един от тези „дребни детайли“ е именно смесителят за баня. Въпреки че остава често пренебрегван, дори понякога незабелязан, смесителят за баня е неизменна част от обзавеждането ѝ. Смесителите за баня изпълняват най-важната функция, а именно да снабдяват банята с подходяща на температура вода. Освен със забележителен дизайн, трябва да обърнем внимание на редица други фактори, които биха ни били от голяма полза при използването им. Като цяло е добре първо да вземем решение за вида на смесителя и той да бъде така подбран, за да съответства на мивката за баня, с която ще бъде комбиниран, за да бъде максимално удобен за ползване. Един от факторите, които могат да ни спомогнат за правилното избиране е вида на монтажа, дали да се извърши на стената или на самата мивка. Смесителите със стенен монтаж отдавна не се радват на същата популярност, както в близкото минало. Причините за това са не само ограничените възможности за избора на дизайн, но и най-вече липсата на удобство при ползване. Разнообразието при стоящите смесители за баня е огромно. Често те са едноръкохваткови, което улеснява работата с тях, позволявайки само с едно движение на ръката да регулирате силата на струята на водата, както и температурата. Друг определящ фактор при избора на смесители за баня е наличието на керамична глава, която осигурява устойчивост и здравина, предотвратявайки нежелани течове. Тя удължава живота на смесителите.
Друга много полезна и скрита функция при новите смесители за баня е технологията “ColdBody”. Тя е свързана с безопаснотта в дома, особено, когато в него живеят деца. Тази технология поддържа тялото на смесителя студено, независимо от температурата на течащата вода. Друго нещо, което спомага с безопасността при използването на смесители за баня, това е функцията Coldstart. Тя гарантира, че при средно положение на ръкохватката ще потече студена вода. При нужа от топла вода, ръкохватката се завърта наляво и течащата вода постепенно се затопля. По този начин се спестява не само вода, но и енергия, тъй като нагревателя не се задейства, когато не е необходимо. Не бива за забравяме, че едно от предимствата на новите смесители за баня е концепцията за пестене.
Един смесител за баня, за да е удобен, той трябва да бъде и плавно управляем. Това се случва благодарение на модерната и съвременна функция SilkMove. Тя гарантира прецизен контрол над дебита и температурата на водата, както и гладкото и безпроблемно управление години наред.
Друго нещо при модерните смесители за баня, свързано с концепцията за пестене, това е технологията EcoJoy. Тя намалява разхода на вода и енергия , без да прави компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, но без да е за сметка на качеството и удобството.
Една важна новост свързана с новите смесители за баня е хромираното покритие. Освен че придава невероятен блясък, то намалява и натрупването на мръсотия и варовикови частици.
Убедихте се от какво голямо значение е функционалността на модерните смесители за баня и колко проблеми можем да си спестим с правилното им подбиране. А съчетани с визия и интересен дизайн, те ще се превърнат в страхотно допълнение към модерния дизайн на Вашата баня.