Приложение и дизайн на гранитогрес


|

 Приложение и дизайн на гранитогрес

 
Днес разбиранията ни за дом не са се променили, но определено са се разгърнали. За съвременния човек домът не е просто мястото, където живее и се подслонява, оцелява заедно със семейството си и го защитава. 
Днес всичко изброено до сега дори не е на преден план – днес, домът е мястото, в което се чувстваме уютно, където господарите сме самите ние, където единствените правила са създадени от нас и като такива ние искаме съответно дворецът ни да блести, да е красив, да е луксозен, модерен, удобен и практичен…искаме всички тези неща наведнъж, защото на този етап от развитието ни, можем да го постигнем. 
Много ключов елемент към превръщането на нашето царство в дом и обратното е гранитогреса. За да знаем за какво точно говорим, първо трябва да се запознаем малко по-отблизо със създаването му и свойствата му. 
Гранитогресът по състав е много близък до порцелано-керамично изделие, а по свойства и външен вид се приближава до природния камък гранит. Изработката на гранитогреса е високотехнологичен процес, при който материала се пресова под голямо налягане и се изпича на висока температура. 
В резултат на това се получават много здрави и твърди плочки от хомогенна смес, благодарение на което те са с ниска водопоглъщаемост, механическа устойчивост и устойчивост на големи температурни амплитуди. Гранитогресът е идеалното решение за полагане на няколко различни места от дома: 
Външно – има плочки, които са с дебелина до 2см и имитират идеално естествен камък или дървесина. Тези имитации могат да придадат на всяко дворово пространство уникален и докосващ се до природата облик, който с всяко излизане в двора да ви принася в тропиците, в красива гора, на плажа и т.н. 
Подово полагане – гранитогресните плочки от този тип често са с матирана повърхност, която им придава лека грапавина и намалява рисковете от подхлъзвания. От този вид също имаме огромно разнообразие от всякакви имитации на естествени материали, като мрамор, дървесина, камък, а вече дори и платове. Естествено има и подови плочки гранитогрес, които са с полиран завършек, той най-често се съчетава с имитацията на мрамор. Резултатът от това съчетание е наистина спиращ дъха. Красотата на естествения мрамор изцяло обвита в блясък и елегантност винаги оставя у човек чувство на изящество, лукс и хармония. 
Стенно полагане – тук можем да разгърнем изцяло дизайнера в себе си и да забравим за всички мерни единици. Какъвто и гранитогрес да използваме, от вече по-горе изброените, за стените си, можем да сме сигурни, че плочките ще се запазят и след години – такива каквито са били още в деня на полагането им. Можем да си играем с различни текстури и тяхното съчетаване, с различните цветове и нюанси, с различни настилки и имитации. 
Полагане в баня – мокрото помещение е едно от най-важните в домовете на хората, затова то също трябва да ни дава усещане за уютен палат. Благодарение на вече изброените му свойства, гранитогресът е идеален и за банята. Можем да създадем изцяло природна картинка в собствената си баня, можем да я направим като излязла от каталог на замъци, можем да я превърнем в скалните природни красоти до някоя река… Можем да я превърнем в място, от което да не ни се излиза. 
Всички тези избори, които можем да направим, за да сбъднем и най-съкровените си мечти за интериорен дизайн в дома или екстериорен дизайн около него, са напълно валидни и възможни, благодарение на бързото развитие на днешния пазар и естествено, благодарение на огромното разнообразие от гранитогрес.
 

Популярни тагове

{news_tags}